ZNAK ZAHVALNOSTI

Sindikalist premijerki: Spasili ste nas, ja vas moram izljubiti

 Željko Mužević/Cropix

SLAVONSKI BROD - Znate li što znači 12 mjeseci živjeti u neizvjesnosti, hoće li biti plaće, hoćete li sutra ostati bez posla? Sada je, nadamo se to riješeno - kazao je Ivan Barić - predsjednik Udruge branitelja Đure Đakovića i član Sindikata metalaca.

- Meni su naši članovi kazali da vas moram izljubiti - rekao je Barić i u znak zahvalnosti za potpisana državna jamstva Holdingu u vrijednosti 37 milijuna eura, izljubio premijerku Jadranku Kosor.

U Holdingu Đuro Đaković imaju razloga za zadovoljstvo posjetom najviših državnih dužnosnika jer je država dala jamstva za zaduženje od 37 milijuna eura za nastavak proizvodnje BOV-a što znači da će MORH dobiti naručena vozila, a u tijeku je i izlazak na vanjska tržišta. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor uručila je potpisani dodatak br. 3 ugovora za BOV predstavnicima konzorcija ĐĐ Specijalna vozila - Patria predsjedniku uprave ĐĐ SV Bartolu Jerkoviću i predstavniku Patrie Kaju Sjorgenu kao i potpisani dodatak ugovora za indirektni offset. Ministar obrane Republike Hrvatske Branko Vukelić i predsjednik uprave ĐĐ Specijalna vozila Bartol Jerković potpisali ugovor između Ministarstva obrane i ĐĐ SV o opremanju baznih vozila sustavima naoružanja, te ugovor između ĐĐ Specijalnih vozila i Kongsberga o nabavci daljinskih upravljačkih oružanih stanica.

- Ovi dodaci Ugovoru jamče uspješan nastavak započete proizvodnje i očuvanje radnih mjesta te predstavnici sindikata nisu krili zadovoljstvo premijerkinim dolaskom, Inače, Ministarstvo obrane je s finskom je Patriom još ranije ugovorilo posao proizvodnje 126 oklopnjaka u pogonima Đure Đakovića. - Budući da je kroz jamstvo, koje je dala Vlada, stvorena platforma da se riješi i drugi bitan problem financiranje koje će omogućiti da se postigne potreban ritam proizvodnje ( sa 3 na 4 vozila mjesečno nap. a), ostaje da se riješi izlazak na treća tržišta, za što već imamo ustrojenu platformu s Patriom kao našim partnerom, i nadam se da ćemo to i realizirati – kazao je Bartol Jerković-predsjednik uprave Specijalnih vozila.

- Govorimo o 250 radnih mjesta na ovom projektu, a sigurna sam da će to donijeti i dodatna nova radna mjesta. Duboko se klanjam, zajedno sa članovima Vlade, svakome tko čuva svako radno mjesto a posebno otvara i jedno novo, a mislim da tome svjedočimo upravo danas – kazala je premijerka koja je naglasila da se ovim otvara perspektiva proizvodnje za nova tržišta, što je važno za ĐĐ, hrvatsku Vladu i cijelu Hrvatsku, jer to otvara mogućnost za nove, dodatne projekte.

Inače premijerka Jadranka Kosor je radnicima Đure Đakovića donijela još jednu dobru vijest. Specijalna vozila uskoro bi mogla potpisati i ugovor o proizvodnji sto vagona za Hrvatske željeznice jer su jedini koji su se javili na upravo završen natječaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 11:54