MIROVINSKA REFORMA

SINDIKALIST SEVER O REFERENDUMU 'Jasno je tko je manipulirao cijelo ovo vrijeme. U Hrvatskoj sve Vlade popuštaju Europskoj komisiji'

Mladen Novosel, Krešimir Sever, Vilim Ribić
 CROPIX

Sindikalist Krešimir Sever istaknuo je danas, komentirajući Vladin odustanak od obveznog rada do 67.godine života, da je "sada jasno tko je manipulirao građanima" i dodao kako sindikatima referenDum nije bio primaran, ali da nisu imali izbora jer ih Vlada nije htjela slušati.

- Jasno je tko je manipulirao cijelo vrijeme. Dok je zakon išao na prvo, drugo čitanje, pa tijekom prikupljanja potpisa mi nismo odstupali. Vlada je i tada znala, a i zna sada da taj trošak od 45 milijardi kuna ne postoji. Mi smo narodu dali prigodu da kaže što misli o reformi jer ih vlast nije pitala. Sada je to ova Vlada upotrijebila kao argumente zašto odustaje od dijelova reforme koje smo i mi tražili - rekao je predsjednik nezavisnih sindikata Hrvatske u Newsroomu N1 Televizije.

Ne očekuje ispriku Vlade, ali i kaže da se ne trebaju njima u sindikatima ispričati nego ljudima kojima nisu vjerovali i koje nisu poštovali.

- U Hrvatskoj se, neovisno bila lijeva ili desna Vlada, događa da te Vlade popuštaju pred Europskom komisijom, bonitetnim agencijama itd. Ne prilaze tome kritički nego poslužnički. Nemaju snage ni volje oduprijeti se argumentima. S istim argumentima s kojima smo mi progovarali mogli su i oni - rekao je i dodao kako svima treba biti jasno da bi političke elite trebale manje poslužnički mentalitetno biti posložene prema EK i drugima, a više prema narodu koji ih je birao.

Kaže i kako će sindikati nastaviti pratiti razvoj situacije i vidjeti hoće li Vlada ispuniti ono što je jučer najavila. Na osnovu toga će donijeti daljnje odluke, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. siječanj 2021 08:17