PROZIVKE NA PROSVJEDU

SINDIKAT MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA REGIRAO NA PROZIVKE 'Informacije o tzv. prevari nisu istinite. Neozbiljno je govoriti da ništa nije uspjelo'

 
Na fotografiji: Anica Prašnjak
 Ronald Goršić / CROPIX

Predsjednica sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak na konferenciji za novinare u subotu reagirala je na prozivke iz Inicijative za boljitak hrvatskog sestrinstva koja je organizirala veliki prosvjed na Markovom trgu u četvrtak.

- Želim kazati i reći da ove informacije koje kruže javnošću vezano za naš sindikat i općenito sindikate i tzv. prevaru oko izračuna i povećanja plaća nisu istinite - započela je Anica Prašnjak i dodala:

- Povećanje plaća jest 18 posto zadnje dvije godine jer samo ove godine je povećanje plaća iz rezultata pregovora 5 posto plus 7 posto za granski plus 3 posto linearnog povećanja na uvjete rada i 4 posto povećanja za odgovornost za život i zdravlje bolesnika. Vraćanje 4, 8 i 10 posto je nemoguće zbog odredbi Europske unije - nastavila je i pojasnila da su jedini imali taj institut vjernosti službi od 4, 8 i 10 posto na plaću, prenosi N1.

Zagreb, 051019.
Hrvatski strukovni sindikat, Draskoviceva 7.
Konferencija za medije Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehnicara o temi Dodatak II Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdrastvenog osiguranja.
Na fotografiji: Anica Prasnjak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Na fotografiji: Anica Prašnjak

- Neozbiljno je govoriti da se nije ništa uspjelo ako smo ispregovarali sa 4 na 8 posto - rekla je Prašnjak dodajući se taj institut prenamijenio za kolegice da automatski ulaskom u sustav dobiju 4 posto na odgovornost, a ne da je taj dodatak vezan za godine staža.

- Išli smo i na Europski sud u Strasbourgu i tražili vraćanje 4, 8 i 10 posto. Sud je odbacio tužbu i rekao da nemamo pravo pitati zašto su nas odbili, pa se pitam na koji sud bi mi to trebali ići kad nas je ovaj sud odbio. Ovaj sindikat 28 godina, dok nitko o medicinskim sestrama nije govorio, jest govorio i borio se za sestre - rekla je Prašnjak, a prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:19