ČAK SEDAM INSPEKCIJA

Sindikat ministru Fuchsu: ‘Zašto još nije razriješen ravnatelj Tehničke škole u Rijeci?‘

Inspekcija je u zadnjem dopisu zatražila razrješenje ravnatelja, no Školski odbor o tome uopće nije ni raspravljao
Radovan Fuchs,ministar znanosti i obrazovanja
 Bozidar Vukičević/Cropix

Predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske okupili su se pred zgradom Ministarstva obrazovanja kako bi na Međunarodni dan učitelja upozorili na nerješavanje devijacija u sustavu. Za primjer im je poslužio slučaj Tehničke škole Rijeka.

Prema riječima predsjednice Sindikata Nade Lovrić, ravnatelj te škole nije smijenjen ni nakon sedam rješenja prosvjetne inspekcije vezanih uz nepravilnosti u radu. Inspekcija je u posljednjem dopisu izrijekom zatražila razrješenje ravnatelja, no upravljačko tijelo škole - Školski odbor Tehničke škole Rijeka, o tomu, tvrdi Lovrić, nije ni raspravljao.

- Zašto ministar nije napravio ništa da bi došlo do razrješenja ravnatelja, doista ne znam - tvrdi šefica Sindikata.

Tijana Pavičić, sindikalna povjerenica u Tehničkoj školi Rijeka i profesorica tjelesne kulture, tvrdi kako je u dvije i pol godine nadležnima u sustavu uputila više od 70 dopisa. Jedan od njih, kaže, odnosi se na nedopustivu činjenicu da se sportska dvorana ne održava, spremačica je ne čisti, a ravnatelj ne reagira. Inspekcija je, tvrdi, zatražila da se problem riješi, no ravnatelj ni na to nije reagirao.

Nakon konferencije za novinare, predstavnici Sindikata uputili su se na sastanak s ministrom Radovanom Fuchsom - Od ministra očekujem datum razrješenja ravnatelja Tehničke škole Rijeka - kratko je rekla Nada Lovrić. Ravnatelj Tehničke škole zasad se nije oglasio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:01