SLUČAJ IZ KRAPINSKIH TOPLICA

Sindikat Preporod: Upad antimaskera u školu zaslužuje osudu i kažnjavanje

Smatraju da od ponedjeljka prosvjetna vlast treba u Krapinske Toplice uputiti stručnjake za pružanje psihološke pomoći učenicima
Željko Stipić, predsjednik školskog sindikata Preporod
 Davor Pongracic/Cropix

Sindikat zaposlenika u hrvatskome školstvu - Preporod osudio je jučerašnji upad antimaskera u osnovnu školu Krapinske Toplice istaknuvši kako to nije bio prosvjed već ugrožavanje sigurnosti i duševnog zdravlja prisutnih što zaslužuje osudu i kažnjavanje.

“Osuda ovog nasilničkog izgreda u javnosti treba biti promptna i sveopća”, ocjenjuje sindikat Preporod u priopćenju.

Ističu da upad 30-ak antimaskera u Osnovnoj školi Krapinske Toplice nije bio prosvjed, nego dobro organizirano remećenje javnog reda i mira, te ugrožavanje sigurnosti i duševnog zdravlja sviju onih koji su se u školi zatekli, pa traže brzo i strogo kažnjavanje svih sudionika i organizatora.

Osvrnuli su se i na informacije o postupanju policije te su zatražili sankcije za njih ako se pokaže točnom informacija da je njihovo ponašanje "bilo neprofesionalno, odnosno da se na ponašanje izgrednika zakašnjelo i mlako reagiralo".

Smatraju da od ponedjeljka prosvjetna vlast treba u Krapinske Toplice uputiti stručnjake za pružanje psihološke pomoći učenicima, a da ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sa svojim suradnicima što prije treba posjetiti školu i tako pružiti podršku učenicima, roditeljima i svim radnicima OŠ Krapinske Toplice.

Iz sindikata ponovno upozoravaju na problem nedostatne sigurnosti u školama i pozivaju prosvjetnu vlast da učine više u stvaranju uvjeta kako bi škole zaista postale mjesta nespojiva s bilo kojom vrstom nasilničkog ponašanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:48