´ODLUKE OD PRESUDNE VAŽNOSTI DONOSE SE U TIŠINI´

Sindikat TEHNOS pokreće peticiju protiv poskupljenja struje: Vladina odluka je nezakonita!

 Igor Soban/Cropix

ZAGREB - Strukovni sindikat radnika HEP-a TEHNOS organizira potpisivanje peticije kojom od Vlade i Uprave HEP-a traži poništavanje odluke o povećanju cijene električne energije, izvijestio je TEHNOS.

Peticiju će građani moći potpisati od subote, 5. do petka 11. svibnja, na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

TEHNOS Vladinu odluku o poskupljenju struje koja je stupila na snagu 1. svibnja smatra nezakonitom te traži da se prije nove slične odluke objave investicijski planovi HEP-a koji će dokazati da će prihodi od poskupljenja struje biti utrošeni u nacionalnom interesu i na dobrobit građana.

TEHNOS također traži objavu mjera racionalizacije poslovanja koje će HEP poduzeti radi poboljšanja svog poslovanja kao i pokretanje javne rasprave o potrebi poskupljenja.

Sindikat ističe da je nezadovoljan potezima Vlade i tišinom u kojoj se donose i provode odluke od presudne važnosti za građane, gospodarstvo i radnike HEP-a.

O svojim stavovima o poskupljenju električne energije, restrukturiranju HEP-a i investicijskim planovima, TEHNOS će izvijestiti na konferenciji za novinare, u ponedjeljak, 7. svibnja, a čelnici tog sindikata bit će sutra od prije podne prisutni kod štandova s peticijom na Cvjetnom trgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:10