INSTITUCIJE SU ZAKAZALE

Sindikat vozača: Paravinja je bio na razgovoru u policiji, ali su ga pustili. Bijelić: U RH još 288 ljudi poput Paravinje

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Koliko u Hrvatskoj osuđenih ubojica i silovatelja ima na ulici jer nisu izručeni državama u kojima su počinili zločine, zapitali su danas čelnici Sindikata hrvatskog vozača na konferenciji za novinare na kojoj su rekli kako im se Dragan Paravinja obraćao više puta zbog kršenja ugovora o radu i neisplate plaća.

Ne mogu odgovorni tvrditi da nisu znali za Paravinju i njegovu prošlost jer je sindikat u njegovo ime podnosio više kaznenih prijava protiv bivših poslodavaca, pa su državne institucije koje su rješavale te predmete morale znati da se radi o osuđenom silovatelju, istaknuo je predsjednik sindikata Miljenko Gočin.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

Iz sindikata tvrde kako je Paravinja radio za najmanje pet poslodavaca - Trgometal, Renato P.P., Borna logistika, Triton Zagreb i Godec Beton, a da ga nitko od njih nije poslao na liječnički pregled niti tražio potvrdu o nekažnjavanju. Za dvije tvrtke radio je u isto vrijeme.

Paravinja je čak bio na razgovoru u policijskoj postaji Obrovac zbog prijave o jednom krivotvorenom dokumentu (uvjerenje o osposobljenosti za rukovanje viličarom), no nitko, od MUP-a do Državnog inspektorata, nije reagirao na činjenicu da je bio osuđen za silovanje u susjednoj državi, napominju u sindikatu.

Rekli su i kako je Paravinju jednom zaustavila policija u Gospiću jer je prekomjerno vozio pa je novčano kažnjen sa 6.700 kuna.

Upozoravaju kako u prometnom sektoru vlada ogroman nered, zbog čega je moguće da doslovce bilo tko može postati vozačem i izazvati tragediju na cesti. Pojedini vozači voze bez propisanog odmora čak i autobuse s djecom, a neki voze kamione pretovarene s teretom i do 20 tona većim od dopuštene težine, što je sve apsolutno protuzakonito, međutim inspekcije ne reagiraju.

Inače, Vitomir Bijelić, načelnik Uprave kriminalističke policije, u Dnevniku 3 HTV-a je u ponedjeljak navečer rekao kako u Hrvatskoj živi još 288 državljana poput Dragana Paravinje za kojima su treće zemlje raspisale međunarodne tjeralice, ali oni ne mogu biti izručeni zbog državljanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:57