PRIJETE ZAUSTAVLJANJEM PROMETA

SINDIKAT ZET-a 'Našeg kontrolora je na Jelačićevom trgu ošamarila gospođa koja ima 40 kilograma. Dosta je nekažnjenih napada na naše djelatnike!'

 Ronald Gorsic / EPH

Ante Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, u emisiji Novi dan na N1 televiziji izrazio je zabrinutost sve učestalijih napadima na vozače i kontrolore ZET-a i pozvao gradsku vlast da im pomogne. U suprotnom, kaže Jelić, Sindikat je spreman na radikalne metode.

- Od gradonačelnika i Holdinga tražili smo mjere koje bi trebale našim djelatnicima olakšati posao. Rezultat toga je i okrugli stol koji će se održati na Kaptolu. Ukoliko se zahtjevi ne realiziraju, sindikat ima metode kako da se to riješi i da se ispune zahtjevi. Prošle godine smo zaustavili promet u Splitu, pa je gradska vlast reagirala. To ćemo napraviti i u Zagrebu, ako bude potrebe. Mi samo želimo da naši vozači sigurno dođu na radno mjesto, sigurno obave svoj posao i sigurno se vrate s njega - rekao je Jelić za N1 nabrojavši s čime se sve vozači i kontrolori moraju nositi.

- U prvom mjesecu imali smo 3 napada, od kojih se u jednom slučaju koristio suzavac. Prošle je godine bilo je 12 fizičkih napada na vozače autobusa, 8 na kontrolore tramvaja i 2 na vozače tramvaja. Verbalni nisu navedeni. Dogodila se jedna situacija, primjerice, kad je kontrolor karata na Trgu bana Jelačića dobio šamar od gospođe koja ima 40-ak kilograma. Puno toga naši ljudi prešute, pretrpe. Fizički slučajevi, kad se nanese ozljeda, često znaju rezultirati i težim ozljedama.

Uprava Holdinga i ZET-a dala je obvezu vozačima da kontroliraju karte na ulazu u autobus, a kontrolori moraju svim putnicima provjeriti karte. Zna se točno koliki je broj putnika koji kontrolor obradio i na kojoj ruti. Oni ne mogu izbjeći svoj posao, iz toga se izrodio veći broj napada na vozače karata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:30