PRAVO NA REFERENDUM

Sindikati: 10. prosinca idemo u generalni štrajk!

Zagreb, 010510.Trg bana Josipa Jelacica.Umjesto uobicajenih proslava 1. svibnja, Medjunarodnog praznika rada, sindikati su danas na trgovima najvecih hrvatskih gradova organizirali prosvjede protiv neodrzivog gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji. Na glavnom zagrebackom trgu okupilo se oko 500 prosvjednikaNa fotografiji: sindikalac iz PPIV-a.Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX
 Vjekoslav Skledar / CROPIX

ZAGREB - Sindikalni čelnici najavili su danas da će početkom prosinca radi ostvarenja građanskog prava na referendum održati niz prosvjeda diljem Hrvatske, te da će na Dan ljudskih prava 10. prosinca organizirati veliki prosvjed u Zagrebu, rečeno je na novinarskoj konferenciji.

Ukoliko hrvatska vlada ne ispoštuje volju 717.000 Hrvata koji su se svojim potpisom izjasnili za referendum, sindikati su najavili organiziranje peticije za prijevremene izbore.

19. studenog sindikati će na sastanku s premijerkom Kosor zatražiti pregovore o sindikalnim zahtjevima za promjenom gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

Ako pregovori ne završne zaključno s 22. prosincem, sindikalni čelnici najavljuju novi ciklus prosvjeda iduće godine, što će kulminirati generalnim štrajkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:10