PROSLAVA POVODOM PRAZNIKA RADA

Sindikati će Vladi pokazati crveni karton, u Maksimiru se dijeli 60.000 porcija graha

Praznik rada i ove će se godine u Zagrebu obilježiti tradicionalnom sindikalnom povorkom
Zagreb, 010513.Proslava povodom Medjunarodnog praznika rada u parku Maksimir. Brojni Zagrepcani su posjetili Maksimir gdje su mogli besplatno pojesti grah, prosetati se, veslati na jezeru, uzivati u prigodnom kulturnom programu i drugim aktivnostima. Na slici: Milan Bandic dijeli grah.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Praznik rada i ove će se godine u Zagrebu obilježiti tradicionalnom sindikalnom povorkom ulicama grada i cjelodnevnim programom u Maksimiru, uz obavezni besplatni grah. Prvosvibanjska sindikalna povorka krenut će prema maksimirskom parku (u 11 sati) iz Radničke ceste nakon što se kod kružnog toka snimi "milenijska fotografija" sudionika koji će oblikovati "tri osmice" - osam sati rada, osam sati odmora i osam sati sna, simbolično držeći u ruci "crveni karton za Vladu".

Tako će se referirati na izjavu ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića da su "tri osmice mrtve" te optužiti "spregu vlasti i kapitala" da ugrožavaju temeljna radnička prava na plaću, rad i odmor. Nakon toga se očekuje prigodno obraćanje čelnika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Udruge radničkih sindikata Hrvatske i Matice hrvatskih sindikata.

U Maksimiru bi po najavi gradonačelnika Milana Bandića, koji će također biti nazočan proslavi, trebalo biti "veselo i bez politike" uz 55 do 60 tisuća besplatnih porcija graha. U Maksimir će doći i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović (u 12,15 sati), a nakon toga će se i na Jarunu (u 13,35 sati) susresti s građanima u prigodi proslave Međunarodnog praznika rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:20