ŠTRAJK U PROSVJETI

SINDIKATI OBJAVILI KOLIKO JE UČITELJA BILO NA VELIKOM PROSVJEDU Vladinu ponudu očekuju na sastanku koji počinje u 16 sati

 
 Boris Kovacev / CROPIX

Na Trgu bana Jelačića sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školama održali su prosvjed pod geslom "Hrvatska mora bolje" na kojemu se, prema procjenama sindikata okupilo više od 40 tisuća ljudi, prenosi Dnevnik.hr.

Čelnici sindikata obrazovanja poručili su s prosvjeda da se štrajk prosvjetnih radnika pretvorio u pokret za bolje obrazovanje i njegov status, što su prosvjednici popratili gromkim skandiranjem "Nema predaje"!

Čelnik Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske Branimir Mihalinec rekao je da promjene traže odmah jer odgoj i obrazovanje nemaju vremena čekati da se političari dogovore.

Premijeru Andreju Plenkoviću poručio je da se prestane baviti teorijama zavjere i pitati "tko stoji iza sindikata". Iza nas stoje učitelji, naši članovi. Danas možemo reći iza nas stoji Hrvatska, ustvrdio je Mihalinec.

Ponuda Vlade sindikatima u štrajku, kako je najavio ministar financija Zdravko Marić, javnosti će biti poznata nakon sastanka s predstavnicima sindikata u štrajku, čiji je početak zakazan u 16 sati.

Bit će to nastavak razgovora koji su predstavnici sindikata s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem započeli u petak.

Premijer Andrej Plenković jutros je izjavio da je Vlada čula poruku sindikata obrazovanja i očekuje da će tijekom dana s njima biti postignut dogovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:45