SINDIKAT HRVATSKIH UČITELJA

SINDIKATI OTKRILI KOLIKO JE UČENIKA DANAS DOŠLO U ŠKOLE Na nastavu je došlo samo 1,77 posto svih učenika

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Sindikat hrvatskih učitelja poslao je rezultate analize o broju učenika koji su danas došli na nastavu u osnovne škole. Analiza je rađena na uzroku od 551 osnovne škole, a postotak učenika koji su došli u školu je očekivano nizak.

'Nastavno uz ovaj, očekivano nizak, postotak učenika dobiven na uzorku od 551 osnovne škole te izjave predstavnika MZO-a da se vodi „kampanja – nemojte slati djecu u školu“, samo podsjećamo da su ti isti predstavnici MZO-a (uključujući i samu ministricu) u svojim ranijim izjavama više puta naglasili kako roditelji, u Izjavi o dolasku učenika u škole, moraju potpisati da su pročitali upute HZJZ u kojima jasno stoji „potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave kod kuće, u svim situacijama kada je to moguće“. Ranije navedeno jasno pokazuje da ministrica, osim što uspješno vodi kampanju prebacivanja odgovornosti, očito smatra da Upute HZJZ-a i svoje vlastite Preporuke (u kojima je navedeno da se iste „ne mogu razmatrati odvojeno od uputa HZJZ“) ne bi trebalo provoditi jer uvažavanje istih predstavlja „neodgovorno ponašanje“. Sva daljnja objašnjenja smatramo suvišnima', priopćila je Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja.

U škole je danas došlo 1,77 posto učenika. Od ukupno 156.627 učenika u Hrvatskoj, u škole je danas došlo njih 2.772.

Najviše ih je došlo u Zadarskoj županiji (3,90 posto), zatim u Gradu Zagrebu (4,42 posto), u Ličko-senjskoj županiji (3,42 posto). U Istarskoj županiji niti jedan učenik od njih 7.643 nije došao u školu, dok je u Koprivničko-križevačkoj županiji na nastavu danas došlo samo četiri učenika, a u Zagrebačkoj njih 15.

screenshot, Sindikat hrvatskih učitelja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:24