'OČEKUJEMO DA SE OTVORE'

SINDIKATI STIGLI U MINISTARSTVO RADA NA MOGUĆU FINALNU RUNDU PREGOVORA 'Ako Vlada ima 'take it or leave it' ponudu, nisu nas ni trebali zvati'

 Bruno Konjević / CROPIX

Čelnici sindikata u obrazovanju stigli su u Ministarstvo rada na moguću finalnu rundu pregovora s Vladom, piše N1 televizija.

"Očekujemo da se konačno otvore ili nastave pravi pregovori. Ukoliko Vlada misli imati konačnu odluku, 'take it or leave it', onda nas nisu trebali zvati, mogli su jučer do 16 sati poslati stav pa bismo ga dali na referendum. Očekujemo pregovore, što će biti i kako, ne možemo znati", rekao je čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je da će na sastanku u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava biti predstavljena poboljšana ponuda.

"Ja sam još jedanput razgovarala i s premijerom i nadležnim ministrima rada i financija da vidimo što se još može unaprijediti u ponudi Vlade. Mi ćemo danas još raditi na toj ponudi, ona će biti na Ministarstvu rada predana sindikatima. Ta ponuda je unaprijeđena u odnosu na prethodnu", kazala je Divjak ranije.

Mihalinca su novinari pitali što misli o izjavi ministrice. "Onda ćemo čuti tu izmijenjenu ponudu i o tome dalje pregovarati", rekao je Mihalinec za N1 televiziju.

Upitan u kojem slučaju će obustaviti štrajk, odgovorio je: "Pod uvjetom da naši zaposleni prihvate ponudu Vlade", kazao je i dodao da će u svakom slučaju ćemo održati referendum.

Na pitanje dolaze li s ultimatumom na sastanak, kaže: "Prostor za kompromis otvorili smo 5. studenog pa ćemo vidjeti ide li Vlada u tom smjeru ili i dalje drži svoje", zaključio je Mihalinec uoči sastanka, ali nije želio dalje pojasniti o kojem kompromisu je riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:17