SOCIJALNA MJERA

Sinj: Gradonačelnik Miro Bulj isplaćuje "alkaricu", pomoć nezaposlenima i umirovljenicima

Nakon što je ove godine uveo isplatu "uskrsnica“, sinjski gradonačelnik Miro Bulj, sada uvodi i "alkaricu"

Miro Bulj

 Damjan Tadić/Cropix

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj odlučio je kao pomoć nezaposlenima i umirovljenicima s područja Grada Sinja isplatiti "alkaricu“ kako bi sa svojim obiteljima mogli ugodnije provesti blagdanske dane, priopćeno je u srijedu iz Gradskog ureda za odnose s javnošću.

Nakon što je ove godine uveo isplatu "uskrsnica“, sinjski gradonačelnik Miro Bulj, sada uvodi i "alkaricu" uoči alkarskih dana i blagdana Velike Gospe u Sinju, a najavio je da razmišlja o uvođenju još nekih socijalnih mjera, nastavi li se trend poskupljenja.

Podjela novčane pomoći tzv. alkarice počet će u ponedjeljak, 1. kolovoza, a pravo na novčanu pomoć od 200 kuna imat će sve nezaposlene osobe upisane u evidenciju sinjske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i umirovljenici čija mjesečna primanja ne prelaze 2.500 kuna, stoji u priopćenju.

Podjela nezaposlenima provodit će se u sinjskoj Gradskoj vijećnici, a umirovljenici će 200 kuna "alkarice" moći podignuti u Gradskom društvu Crvenog križa Sinj. I nezaposleni i umirovljenici po novčanu pomoć mogu doći od 8 do 15,30 sati, svakog radnog dana, zaključno do 9. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2022 05:52