OPASNA U PROMETU

Sinjska vozačica (32) zbog više prekršaja dobila 15 dana zatvorske kazne, oduzeli joj i automobil

Upravljala je BMW-om bez vozačke dozvole čime je ostvarila obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Ilustrativna fotografija

 Tomislav Kristo/CROPIX

Vozačica (32), koja je u Sinju vozila automobil bez vozačke dozvole, privremeno je ostala bez vozila, a izrečena joj je i zatvorska kazna od 15 dana, izvijestila je petak navečer splitska policija.

Utvrdili su da je 27. studenoga na sinjskom području upravljala BMW-om, nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom čime je ostvarila obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija kaže da je dovedena u službene prostorije, a nakon kriminalističkog istraživanja i uz optužni prijedlog odvedena je na općinski prekršajni sud. Privedena žena dosad je evidentirana kao višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja te joj je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljala, rekli su u policiji.

- Nakon provedenog prekršajnog postupka, općinski prekršajni sud donio je nepravomoćnu presudu kojom je 32-godišnjakinji izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci i oduzeo joj osobno vozilo.

Prekršajnim zakonom normirano je da će se predmet i sredstva koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje prekršaja oduzeti, ako postoji opasnost da će se ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja - napominju u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:09