JEDINA BOLNICA KOJA NEMA MR

SISAČKA BOLNICA PRIKUPLJA NOVAC ZA MAGNETSKU REZONANCU Najveći donator HEP s milijun kuna, prikupili su pola, a Kujundžić obećao ostatak od države

Opća bolnica Sisak
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Nešto više od 1,6 milijuna kuna prikupljeno je u humanitarnoj akciji koju su pokrenuli sisačka Opća bolnica i Sisačko-moslavačka županija s ciljem prikupljanja novca za kupnju magnetne rezonance.

Najviše novca, milijun kuna, donirao je HEP, 200.000 tisuća kuna grad Glina, 100.000 kuna Sisačka biskupija, a u akciju su se uključili gradovi i općine Sisačko-moslavačke županije, kao i likovni umjetnici koji su donirali slike, od čije će se prodaje novac donirati za kupnju magnetne rezonance.

- Mi smo jedna od rijetkih općih bolnica u državi koja nema magnetnu rezonancu, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović. "Kako kod ministra Kujundžića i njegova prethodnika Nakića nismo naišli na potporu našoj ideji da Ministarstvo zdravlja kupi magnetnu rezonancu sisačkoj bolnici, odlučili smo sami pokrenuti akciju, jer držimo da Siščani nisu građani drugog reda pa da za ovu važnu dijagnostičku pretragu moraju putovati u druge bolnice i gradove, znatno manje od Siska", rekao je dr. Dujmenović na tiskovnoj konferenciji održanoj u utorak u bolnice Sisak.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić istaknuo je u utorak u Sisku kako su djelatnici HEP-a počašćeni što su prvi i pojedinačno najveći donator ove vrijedne akcije.

- Sisak je za HEP jedna od najvažnijih proizvodnih lokacija, ovdje smo dobivali potporu za ostvarenje svih svojih razvojnih planova i obveza je HEP-a da se uključivanjem u kupnju magnetne rezonance oduži građanima, rekao je Barbarić. Župan Ivo Žinić rekao je kako su akciju podržali sve općine i gradovi Županije, osim grada Siska, čija gradonačelnica drži da je obveza države kupiti medicinsku opremu, kao u svim drugim slučajevima, a ne grada.

- Nadam se da će vodstvo Siska promijeniti stav i uključiti se u akciju, zaključio je Žinić odajući kako je početkom veljače biti prikupljeno 50 posto potrebnih sredstava za kupnju magnetne rezonance, tri milijuna kuna, te da je dobio obećanje od ministra zdravlja da će država dati preostalih 50 posto i da će za mjesec dva Sisak imati magnetnu rezonancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:35