‘sve je potrošeno‘

Sisačka oporba žestoko optužuje SDP: ‘Gdje je nestalo 22 milijuna kuna donacija za stradale od potresa?‘

Gradonačelnicu optužuju za sumnjive ugovore s građevinskim tvrtkama u vrijednosti više milijuna kuna, za samopromociju i osobni probitak
Kristina Ikić-Baniček
 Ranko Suvar/Cropix

Gdje je nestalo 22 milijuna kuna donacija namijenjenih stradalima od potresa u Sisku, upitali su u srijedu iz oporbenog Kluba HDZ-a, HSLS-a i HKS-a u sisačkom Gradskom vijeću, prozivajući vladajući SDP da je potrošio te novce.

Darko Žak (HDZ) rekao je konferenciji za novinare kako je nedavni naprasni prekid sjednice Gradskog vijeća otkrio tajnu da je SDP ne samo izgubio potporu koalicijskih partnera, nego i da su potrošeni svi novci koje su država i građani donirali za hitne popravke i intervencije nakon razornog potresa.

"Samo dva mjeseca nakon potresa, potrošeni su svi novci, 22 milijuna kuna je nestalo. Jednom dijelu Siščana novac se dijelio u kovertama, a tko je vodio evidenciju tko je dobio čiji novac, državni, gradski?", upitao je Žak.

Zanima ga i što je s onima koji su novac trebali podignuti na gradskoj blagajni, a na kraju su bili na popisu da su novce već preuzeli.

Traže, dodao je, konkretan odgovor na koje je intervencije potrošeno 22 milijuna kuna, kada se zna da je tjednima na sisačkom području bio HGSS i drugi volonteri i navijačke skupine te da su se privatnim putem organizirale i dovozile dizalice s košarom i slično.

Neodgovorno potrošeno 22 milijuna kuna, a pljuje se po državi i HDZ-u

"Ponovo pitamo - gdje je završio novac koji su donirale države i građani i kako se 22 milijuna moglo neodgovorno potrošiti, a istovremeno pljuje po državi i HDZ-u koji su novac donirali Siščanima", rekao je Žak.

Istaknuo je kako se od gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) očekivalo da se, "zbog navodnog kriminala", više nikada neće kandidirati za odgovornu funkciju u Sisku.

Gradonačelnicu je optužio za sumnjive ugovore s građevinskim tvrtkama u vrijednosti više milijuna kuna, za samopromociju i osobni probitak.

Njezina supruga prozvao je da je slao prijeteće mailove zaposlenicima gradske uprave, pozivao komunalne redare da naplaćuju kaznu, te postavio pitanje "od čega to žive Baničeki".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:53