POMOĆ POTREBITIMA

Sisački Caritas podijelio više od tisuću božićnih paketa stradalima u potresu na Baniji

Uz koordinatoricu Caritasa sestru Smilju Črnko, aktivistima se u obilasku privremenih naselja pridružio sisački biskup Vlado Košić

Ilustracija / privremeno kojtejnersko naselje u Petrinji

 Goran Mehkek/Cropix

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije obišli su uoči božićnih blagdana stradalnike od potresa smještene u stambenim modulima i mobilnim kućama na području Banovine te su im podijelili više od tisuću božićnih paketa.

Tako su u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu paketima hrane i higijenskih potrepština najranjivijima barem malo olakšali život u nadolazećim blagdanima.

Uz koordinatoricu Caritasa sestru Smilju Črnko, aktivistima se u obilasku privremenih naselja pridružio sisački biskup Vlado Košić kako bi stradalima uputio riječi utjehe i nade. Biskup je u susretu stanovnicima čestitao nadolazeći Božić i novu 2022. godinu sa željom da se što prije vrate u svoje domove.

Paketi za stradale osigurani su uz pomoć mnogih institucija i pojedinaca te redovitih Caritasovih zaliha. Tako je Caritas Dubrovačke biskupije u Glinu dostavio 460 paketa pomoći i 2 velike palete voća, koje je prikupio proteklog vikenda u akciji "Podijelimo radost Božića" na dubrovačkim Pilama.

Župa sv. Petra apostola u Zaprešiću, na poticaj Udruge Stepinčeva oaza mira, dostavila je zajedno sa župljanima i učenicima Osnovne škole Antuna Augustinčića u akciji "Obitelj za obitelj Banovine" više od 300 paketa. Toj su se akciji pridružile i župe Đakovačkog dekanata, djeca i djelatnici Dječjeg vrtića "Smilje" iz Šibenika, Podravka d.o.o., Biljarski klub "8 ball" iz Sesveta te više škola s područja Sisačke biskupije.

Posebno se vodilo računa o najmlađima, pa je tako skupina volonterki iz Zagreba zajedno s tvrtkom Domus d.o.o. ispunila želje djeci iz 32 obitelji u kontejnerskim naseljima, a 300 paketa podijeljeno je učenicima osnovnih škola.

Ovih dana Caritas je i tradicionalno podijelio božićne pakete sa prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama i za 520 svojih redovitih korisnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:53