LOKALNI IZBORI

Sisak: Potpisan koalicijski sporazum za potporu Ivanu Celjaku iz HDZ-a

Celjak je poručio kako stanovnicima te županije šalje jasnu poruku zajedništva koje je u ovim izazovnim vremenima najpotrebnije
Ivan Celjak
 Mate Piskor/Cropix

U Sisku su u subotu čelnici sedam županijskih političkih stranaka okupljenih oko HDZ-a, HSLS-a, HSS-a, HSP-a, HNS-a i HSU-a, potpisali predizborni koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

Svojim potpisima dali su tako potporu HDZ-ovom kandidatu za sisačko-moslavačkog župana Ivanu Celjaku i njegovoj kampanji pod geslom "Župan za pravi početak".

Celjak je poručio kako stanovnicima te županije šalje jasnu poruku zajedništva koje je u ovim izazovnim vremenima najpotrebnije.

U Županijskoj skupštini, kako je najavio, donosit će se sve važne odluke koje će biti u interesu svih građana.

Koalicijskim je partnerima zahvalio jer su "prepoznali energiju HDZ-a, ustrajnost, te modele i načine rada, kojima će zajednički unaprijediti kvalitetu života svih stanovnika".

O potpisanoj potpori su se izjasnili i drugi potpisnici sporazuma pa je tako Davor Kljakić (HSLS) rekao kako će njegova stranka koja je i dosad bila koalicijski partner s HDZ-om, sada unaprijediti te odnose.

Željko Lenart (HSS) je upozorio kako je pred koalicijom odgovorna zadaća ispravljanja svega što se u županiji loše dogodilo. Dodao je kako je Celjak i u Saboru potvrdio kako su mu županija i grad Sisak na prvom mjestu.

Josip Mišković (HSP) je izrazio uvjerenje kako će se županija napokon podignuti s dna ljestvice razvijenosti, za što je nužno jedinstvo kao 1991. godine.

Slavko Muža (HKS) je upozorio i na nužnost zajedništva u obnovi i ostvarenja boljeg života branitelja.

Uvjeren kako je stvorena pobjednička koalicija, Ivan Nekvapil (HNS) je ustvrdio da novo vrijeme traži nove ljude.

Emil Franjević (HSU) je uvjeren kako će nova koalicija raditi na korist i dobrobit svih umirovljenika, napominjući kako je "Celjak već potvrdio senzibilitet prema umirovljenicima".

Ivan Celjak predstavio je i kandidata za svog zamjenika župana, predsjednika GO HDZ-a Petrinje, Mihaela Jurića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:01