USPJEŠNA GODINA

Sjećate li se njega? Nesuđeni predsjednik RH danas dijeli božićnice od 1000 eura i radnike vodi u Las Vegas i na Floridu

‘Volio bih vidjeti one koju su me nazivali prevarantom, koja su njihova postignuća u posljednjih 20 godina?‘

Boris Mikšić na otvorenju novog kompleksa u svojoj tvornici prošle godine

 Vlado Kos/Cropix

Kompleks tvornica pod nazivom EcoCortec®, pokrenut 2005. godine, u pogonima u Baranji proizvodi patentirane vrećice i folije za zaštitu od korozije i u vlasništvu je Borisa Mikšića.

Tijekom 18 godina postojanja, tvrde, postali su jedan od najvećih proizvođača VCI folija u Europi. Kažu kako su glavni opskrbljivači antikorozivne zaštite za Mercedes, Volvo, Ford i Toyotu, ali i za druge velike sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, ExxonMobil, Airbus i druge.

- Zadovoljstvo mi je i ove godine razveseliti ljude s božićnicom u iznosu od tisuću eura, pohvalio se Mikšić i dodao: - Imamo jedne od najvećih božićnica u Hrvatskoj, što svjedoči ne samo o uspješnom poslovanju tvrtke, već i o kvaliteti naših vrijednih zaposlenika.

- Svake godine dodjeljujemo nagrade za zaposlenike godine i tzv. Chairman Awards za djelatnike koji su se najviše iskazali u protekloj godini. Pobjednici provode tjedan dana u najboljem svjetskom hotelskom lancu te sami biraju lokaciju, pa tako naši pobjednici odmaraju u Las Vegasu, Orlandu na Floridi, Toskani ili Škotskoj, otkrio je još ponosni gazda.

EcoCortec® u ovoj godini do listopada bilježi rast prodaje od 25%, a nedavno su postali prva tvornica bioplastike u Europi koja ima vlastitu solarnu elektranu: - Volio bih vidjeti one koju su me nazivali prevarantom, koja su njihova postignuća u posljednjih 20 godina i koliko su doprinijeli hrvatskom gospodarstvu osim što odlično žive na račun poreznih obveznika, dodao je Mikšić.

Boris Mikšić postao je iznimno poznat u Hrvatskoj kada je ostvario senzacionalan rezultat u prvom krugu predsjedničkih izbora 2005. Tada je umalo pobijedio HDZ-ovu kandidatkinju Jadranku Kosor i prošao u drugi krug sa Stipom Mesićem. Bio je kandidat i četiri godine kasnije, ali tada je ostvario znatno slabiji rezultat...

image

Boris Mikšić (lijevo) u prostorima svoje tvrtke

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:59