ANTE KOVAČ

SJEĆATE SE PROFESORA KOJI SE 'RASPLAKAO' OD SREĆE ZBOG OTVORENJA ROTORA? Šest godina poslije postao je jedno od velikih iznenađenja izbora

 screenshot HRT

Ante Kovač je prije šest godina oduševio Hrvatsku svojom izjavom na HRT-u, a taj video ubrzo je postao viralni hit.

Profesor hrvatskog jezika u OŠ dr. Franje Tuđmana u Korenici komentirao je uređenje okretišta autobusa na školskom parkiralištu, za što je škola bila organizirala svečano otvorenje i domjenak, a on je od ravnateljice dobio zadatak da učenici obrade tu temu sastavkom, pa im ga je zadao s naslovom “O asfalte, moj asfalte”.

Dok je govorio u kameru “spontano” se rasplakao od sreće kako bi upozorio na apsurdnost situacije. Poslije je komentirao da je to bilo jedino što su tadašnji župan i Darko Milinović u deset godina dali Korenici.

Što se u međuvremeno promijenilo? Milinović je upravo postao županom, na nedjeljnim izborima za općinu Plitvička jezera sadašnji ravnatelj škole Pero Aračić s HDZ-ovim dosadašnjim načelnikom Borisom Luketićem ušao je drugi krug i borit će se za općinsku vlast protiv - profesora Ante Kovača, koji je na izbore izašao sa svojom nezavisnom listom Stop.

Njegov je program vrlo jasan: stop općini koja se pretvorila u bankomat za pet obitelji, stop vlasti koja slijepo sluša velikoga gazdu u Gospiću, stop općini interesnih skupina u kojoj uvijek isti sklapaju poslove i zapošljavaju vlastitu djecu, dok se drugi odseljavaju, dvostrukim kriterijima, netransparentnosti, sumnjivom tijeku novca i sumnjivim natječajima.

- Naše poruke su neugodne, ali mi jednostavno ne želimo biti nasmijana opozicija - kaže Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:47