DVA RJEŠENJA

Sjednica Stožera u Petrinji: Postignut dogovor o projektnoj dokumentaciji za 288 kuća na Banovini

Prve ugovore na izgradnji zamjenskih kuća očekujemo do kraja godine, rekao je državni tajnik Hanžek
 Ranko Suvar/Cropix

Nakon sjednice Stožera za uklanjanje posljedice potresa, kojom je u ponedjeljak predsjedao premijer Andrej Plenković, državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek izjavio je da su se dogovorili o izradi projektne dokumentacije za 288 kuća.

"Riječ je o kućama označenima žutom i crvenom naljepnicom, koje su određene za konstruktivnu obnovu. Ugovorena je projektna dokumentacija za izgradnju tipskih zamjenskih objekata. Govorimo o objektima od 55, 70 i 85 četvornih metara, odnosno za dvočlana, tročlana te četveročlana i višečlana kućanstva. Ugovori su potpisani i o njihovom sadržaju ćete biti upoznati", rekao je Hanžek.

image
Ranko Suvar/Cropix

Dodao je kako su u planu dva rješenja - za ruralne i urbane objekte. Projekt će se, kako je rekao Hanžek, najprije predstaviti vlasnicima, kojima će se prepustiti odabir jednog od dva predložena tipa objekata.

Za oba tipa objekata projektiranje je predviđeno na dva načina - jedan je montažna, a drugi klasična izgradnja, ovisno o želji vlasnika. Naravno, za montažne objekte kraći je rok izgradnje, a za klasičnu zidanu gradnju rok će biti nešto duži.

image
Ranko Suvar/Cropix

"Prve ugovore na izgradnji zamjenskih kuća očekujemo do kraja godine. Govorimo zasad o 50 objekata, a od sedam rješenja imamo dvije potvrde glavnih projekata za tipsku gradnju", rekao je državni tajnik Hanžek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:20