LINIĆEV NASLJEDNIK

SJEDNICA VLADE Milanović čestitao novom ministru: 'Lalovac ima pluća i pleća i glavu'

Zagreb, 150514.Vlada.Odrzana redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske.Na fotografiji: Rajko Ostojic, Zeljko Jovanovic, Boris Lalovac.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Premijer Zoran Milanović danas je na početku sjednice Vlade čestitao novom ministru financija Borisu Lalovcu na izboru.

- Bit će mu teško, ali znam da Lalovac ima pluća i pleća i glavu - rekao je Milanović, piše Dnevnik.hr .

Lalovac je Vladi izložio godišnje financijske izvještaje Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za 2013. godinu te rekao da je HBOR ostvario više prihoda u 2013. nego u 2012., a imao je i više zaposlenih. Odobrilo se više za investicije, a manje za obrtna sredstva.

- U 2013. HBOR je odobrio ukupno 1.256 kredita ukupnog iznosa 7,8 mlijarde kuna - kaže Lalovac.

Na sjednici Vlade govorilo se o Prijedlogu strategije sudjelovanja Republike Hrvatske u međunarodnim misijama i operacijama.

- Svrha Strategije je da u mirovnim i vojnim misijama koordinirano doprinosimo stabiliziranju i prekidu sukoba - rekla je ministrica Vesna Pusić.

Minsitrica Pusić također je izvijestila da je Vlada zaključujila Sporazum o izvođenju specijalističkog studija Diplomacija na Sveučilištu u Zagrebu.

Na otvorenom dijelu Vladine sjednice razgovaralo se o Prijedlogu odluke o proglašenju projekta pod nazivom Rekonstrukcija TE Plomin - zamjena postojećeg bloka 1 s blokom c u cilju modernizacije i povećanja kapaciteta, strateškim projektom Republike Hrvatske.

Stigle su tri ponude i do kraja kolovoza bit će gotova prva faza, a potom slijede pregovori s investitorom. Na Vladi je rečeno da je stupanj korisnog djelovanja projekta 45 posto, više od ostalih elektrana. Ministar gospodarstva Branko Grčić napomenuo je da je Vlada usvojila 5 strateških projekata ukupne vrijednosti između 15 i 20 milijardi kuna.

Ministar Orsat Miljenić izložio je prijedlog odluke o darovanju nekretnine označene kao zk.č.br. 413/2, upisane u zk.ul.br. 22285, k.o. Grad Zagreb, Židovskoj općini Zagreb.

- Ovo je duh časti prema jednoj istrijebljenoj zajednici. Odluka vlade je da se na takav način pokaže odgovornost. Napominjem, ovo nije naknada - ovo je dug časti i kultura srca - rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:01