SEKSUALNA SABOTAŽA

SKANDAL NA PREDAVANJU JUDITH REISMAN Studentu prijetili zbog pitanja o svećeniku pedofilu

Zadar, 040614. U dvorani Samostana skolskih sestara franjevki veceras je odrzana promocija knjige Judith Reisman pod nazivom Seksualna sabotaza. Na fotografiji: Judith Reisman.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Zbijte redove, priključite se inicijativi „Ne dirajte djecu“, držite se zajedno, budite grupa. Neka se u borbi protiv pedofila čuje vaš glas, prokažite kako se pedofilija perfidno uvlači u vaše škole kroz uvođenje spolnog odgoja. Ovdje se mora dogoditi ustanak naroda, pokažite svoj bijes i ljutnju! Nastavnici neka se odupru ministru Jovanoviću. A osobito budite glasni protiv kongresa seksologa u Dubrovniku. Zaustavite ga! – zaključno je u samostanu sestara franjevki u Zadru poručila dr. Judith Reisman, na javnoj tribini „Ne dirajte djecu“ gdje je predstavila svoju knjigu „Seksualna sabotaža“, piše Slobodna Dalmacija .

O negativnostima uvođenja spolnog odgoja u hrvatske škole, a osobito o postojanju opravdane bojazni od pedofila, govorili su i gosti na tribini – tajnica Vijeća HBK za obitelj mr. Zrinka Gregov, dr. Ivan Poljaković sa Sveučilišta u Zadru, novinarka Karolina Vidović Krišto, američki policijski istražitelj Thomas Hampson.

Predavači su upozorili da aktualni spolni odgoj ne može biti dio programa u hrvatskim školama jer se temelji na pedofiliji, što je kazneno djelo, što su potkrijepili nizom primjera. Protiv teze da su djeca seksualna bića od rođenja ustao je i akademik Davor Miličić, dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je kazao da je takva teza katastrofa.

Nakon dva i pol sata trajanja tribine bila je predviđena rasprava, no sve se urušilo na prvom pitanju iz publike i završilo incidentom.

Zadarski student četvrte godine razredne nastave Vladimir Gundić htio je znati je li dr. Reisman upoznata sa pedofilom unutar zadarske crkve, don Nediljkom Ivanovom, koji je 20 godina u Bibinjama seksualno zlostavljao dječake osnovnoškolske dobi, te sa činjenicom da je za to od Crkve dobio „nikakvu kaznu“. Dr. Judith nije uspjela dobiti ni prijevod pitanja, jer su dvoranom zaprštale uvrede prema mladiću koji je postavio pitanje, te prema drugom mladiću koji se zauzeo da se studentu odgovori.

- Ovo su ubačeni provokatori! Oni su ovdje poslani, instalirani da provociraju! Kakve veze sad ima don Ivanov? Pedofilija je bolest cijelog društva, ali provokatori hoće samo po Crkvi udarati – vikali su gosti na javnoj tribini, gdje su bila „predviđena pitanja i rasprava“. Pitanje je zadarskog studenta razjarilo je osobito jednog čovjeka koji ga je mobitelom fotografirao.

- Zašto me fotografirate? Molim, obrišite tu sliku – rekao je student.

- Slikam te jer si gnjida i slikam te da te mogu svima pokazati, a da te i ja prepoznam kad budeš na ulici! Budalo! Pa pogledaj se u ogledalo, p....ti materina, pogledaj se kako izgledaš i kakve su ti patike – vikao je dotadašnji mirni slušač. Student je krenuo objasniti da je siromašan, ali već ga je nadglasao svećenik iz zadnjeg reda:

- Vi provokatori mi dođite u nedjelju u prvu klupu na misu. To što pitate nema veze sa zdravim razumom. Vi ste odstranili zdravi razum. Pedofiliju treba prijaviti iz ljubavi prema djeci, a ne zbog mržnje prema jednom svećeniku koji je, na žalost, pogođen tom bolešću – rekao je velečasni. U općoj buci, vrijeđanju i ogorčenju zbog pitanja zadarskog studenta, umjesto civilizirane rasprave izvikivali su se pojedinačni komentari - jedna je žena ustvrdila da „živimo u vremenu pritiska i neslobode“, dok je čovjek gromko zatražio konkretan savjet od američkog inspektora.

Samo sam htio odgovor – komentirao je nakon tribine Vladimir Gundić. Kada su se svi razišli, odgovor je ponovno potražio kod Judith Reisman.

- Ostao sam s njom, popričao. Čak smo se i fotografirali. No njezin stav na kraju razgovora je bio da sam zaveden, da imam „nešto u glavi“ i da to iz glave trebam maknuti – rezignirano je ispričao Gundić. Njemu je potom prišla i časna sestra, te mu poklonila knjigu dr. Reisman „Seksualna sabotaža“ koja se inače te večeri prodavala po cijeni od 100 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:16