BEŠĆUTNOST U BOLNICI

SKANDAL NA REBRU Majku teško bolesnog djeteta smjestili na četiri stolca

 Biljana Fabijan/Facebook

ZAGREB - Biljana Fabijan iz Vukovara prije nekoliko je dana zbog operacije svoje teško bolesne kćeri došla u KBC Rebro u Zagrebu.

Dok dijete čeka operaciju, Biljanu je bolničko osoblje smjestilo na hodnik gdje su joj napravili improvizirani krevet od četiri drvena stolca.

'Evo ovo je krevet, moj krevet u bolnici Rebro u Zagrebu koji se sastoji od 4 stolice, mene majke teško bolesne palčice rođene u 26. tjednu koja sam došla kao pratnja i ispomoć sestrama koji se sastoji od 4 drvene školske stolice, a palčica čeka petu operaciju i ovo će mi biti krevet narednih barem 10 dana. Rekli su mi da je to po njihovom pravilniku da mi mogu uzeti krevet i da se žrtvujem za svoje dijete. To ću i učiniti!!!!!', napisala je Biljana na svom Facebook profilu pored nekoliko fotografija improviziranog kreveta.

Foto: Biljana Fabijan/Facebook

HRT je stupio u kontakt s Biljanom, čije je dijete trenutno smješteno na odjelu dječje oftalmologije. Sve je prijavila glavnoj sestri i liječniku, no nisu joj mogli pomoći jer u bolnici nema slobodnih ležaja.

Poručili su joj čak da nisu dužni rješavati socijalne slučajeve te da, ako joj smještaj ne odgovara, slobodno pođe natrag u Vukovar.

Biljana Fabijan tvrdi da ima uputnicu za pratnju djetetu u bolnici. Nakon svega se potužila i na Bijeli telefon Ministarstva zdravlja.

HRT neslužbeno doznaje da je Ministarstvo zatražilo očitovanje službenog osoblja bolnice kako bi se utvrdile činjenice u svezi tog slučaja.

Foto: Biljana Fabijan/Facebook

Foto: Biljana Fabijan/Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 07:52