BEZ ORUŽJA NIGDJE

Skandal na sjednici Glavnog stana HSP-a: Zaštitari razoružali glavnog tajnika, a on bez pištolja nije htio na sjednicu

Vrlo mučnu maratonsku sjednicu Glavnog stana pratile su velike tenzije, napuštanje sjednice, sukobi...
 Davor Pongračić / CROPIX

SISAK - Maratonsku sjednicu Glavnog stana HSP-a , održanu u nedjelju u Sisku, obilježio je skandal kojeg je izazvao glavni tajnik stranke Vlado Jukić . Njega su na ulazu u salu gdje se održavala sjednica razoružali zaštitari, koji su pregledavali sve članove Glavnog stana i goste.

Nitko nije imao pištolj za pasom osim Jukića, a on je, iz revolta što je pretraživan i što mu je oduzeto oružje, odbio ući u salu i napustio je sjednicu Glavnog stana. Vrlo mučnu maratonsku sjednicu Glavnog stana, osim ovog incidenta s naoružanim Jukićem, pratile su velike tenzije, napuštanje sjednice, neslaganja, otvoreni sukobi, a u jednom je trenutku čak i predsjednik Danijel Srb napusto sjednicu Glavnog stana, ali se vratio.

Priču o razoružavanju Jukića potvrdilo nam je više članova Glavnog stana, a o burnom tijeku sjednice i oštroj raspravi, te prosvjednim izlazascima sa sjednice, mogli su svjedočiti i sami novinari, koji su pozvani na tiskovnu konferenciju u pauzi sjednice.

Domaćin sjednice Glavnog stana u Sisku, potpredsjednik stranke Veljko Novak, nije želio ništa komentirati o sukobu na sjednici Glavnog stana, te o skandalu s Jukićem, dok se ne održi žurno sazvana sjednica Predsjedništva HSP-a u utorak. Jedino je rekao kako nije održana sjednica Predsjedništva odmah nakon sjednice Glavnog stana, nego je predsjednik Srb telefonski konzultirao i upoznavao članove Predsjedništva s tekstom priopćenja medijima kojim se opovrgava da je Glavni stan donio odluke kakve su objavljene na nekim portalima.

Točnije rečeno Danijel Srbi tvrdi da “da na sjednici Glavnog stana HSP-a nisu donesene nikakve odluke o poništenjima ranije donesenih odluka Predsjedništva HSP-a (o suspenzijama i raspuštanju) jer Glavni Stan HSP-a niti nema takve ovlasti”. Za razliku od Srba, članovi Glavnog stana s kojima smo razgovarali tvrde da Predsjedništvo ne može stavljati van snage odluke Glavnog stana, te da je točno da je Glavni stan stavio na snage odluke o suspenzijama članova HSP-a koji su javno kritizirali vodstvo stranke zbog izbornog neuspjeha.

Što je Glavni stan raspravljao u Sisku novinarima je na tiskovnoj konferenciji u Sisku pojasnio predsjednik toga tijela Mirko Duspara. Istaknuo je da Glavni stan raspravljao o analizi parlamentarnih izbora, da je donesena odluka o održavanju Sabora HSP-a i postupku kandidiranja, a donesene su i neke druge odluke iz nadležnosti Glavnog stana HSP-a.

Na sjednici je istaknuto kako katastrofalni rezultati parlamentarnih izbora iziskuju temeljite promjene u HSP-u. Pojašnjeno je da ukoliko stranka želi vratiti povjerenje birača neophodno je provesti sveobuhvatne promjene, kako na razini ustrojstva stranke tako i u njenom političkom djelovanju. Zaključeno je kako će se Sabor stranke održati 25. veljače, te da postupak kandidiranja za predsjednika HSP-a počinje teći od nedjelje 22. siječnja, do 15. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:02