ISTRAGA U OSIJEKU

SKANDAL U NAJBOLJOJ GRUNTOVNICI Uhićeno dvoje radnika zbog krađe novca

Zaposlenici osječke gruntovnice A. T. (53) i E. J. (39) smješteni su u istražni zatvor
 CROPIX

OSIJEK - A. T. (53) i E. J. (39), zaposlenici osječke gruntovnice smješteni su u istražni zatvor zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Tereti ih se da su u vremenu od lipnja do listopada 2013. godine krivotvorili naloge za plaćanje pristojbi, zadržavši uplaćeni novac za sebe, čime je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

E. J. radi kao ovlašteni zemljišno-knjižni referent, dok je A. T. zemljišno-knjižni referent bez ovlasti.

Pod istragom su bili duže vrijeme, a A. T. je posljednjih mjeseci na bolovanju.

Navodno je istraga počela kao rezultat nekih unutarnjih sukoba i rasprava u gruntovnici, pa je cijela stvar došla do policije. Oboje se za sada brane šutnjom, a sudac istrage odredio im je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke koji još nisu ispitani, ali im je istovremeno određeno i jamstvo za svakoga po 60 tisuća kuna.

Na Općinskom sudu u Osijeku neslužbeno doznajemo kako vlada ogorčenje zbog toga što je gruntovnica dovedena u negativan kontekst, osobito stoga što su, kako ističu, najbolja gruntovnica u Hrvatskoj kad je riječ o velikim sudovima.

Na godišnjoj razini vrijeme rješavanja predmeta u osječkoj gruntovnici je dva dana, zemljišnoknjižni izvadci strankama se izdaju odmah po zaprimanju zahtjeva, dok se uknjižbe zaloga rješavaju u roku od tri dana.

- Da bismo to postigli naši su zaposlenici ostajali raditi u poslijepodnevnim satima i radili su to potpuno besplatno. U sređivanje stanja i postizanje ovakve ažurnosti rada u gruntovnici bili su uključeni svi zaposlenici Općinskog suda u Osijeku - rekao ja predsjednik Općinskog suda u Osijeku Davor Mitrović, koji nije želio komentirati ništa vezano za uhićenje dvoje zaposlenika gruntovnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:55