KAKAV ZAŠTITNIK

Skandal u Osijeku: Šef sigurne kuće prijavljen zbog nasilja u obitelji

Damir Junušić je policiji prijavljen zbog fizičkog nasrtaja. Prijavljenom Junušiću Županija je povjerila mjesto ravnatelja ustanove koja se brine o žrtvama obiteljskog nasilja!

OSIJEK - Damir Junušić, ravnatelj osječkog Centra za profesionalnu rehabilitaciju - u sklopu kojeg se nalazi i sigurna kuća za zlostavljane žene - prijavljen je kao obiteljski nasilnik. Informaciju je Jutarnjem listu potvrdila Osječka policijska uprava.

Junušić je policiji prijavljen zbog fizičkog nasrtaja na članicu svoje obitelji, koja je o tom događaju izvijestila policiju. Junušićev ispad u potpunoj je suprotnosti s najavama premijerke Jadranke Kosor da obiteljskim nasilnicima nema mjesta na društvenim i političkim funkcijama.

Već je fizički napadao

Slučaj obiteljskog nasilja, zbog čega je prijavljen Junušić, još je skandalozniji budući da mu je Osječko-baranjska županija povjerila funkciju ravnatelja ustanove koja, među ostalim, treba brinuti i o žrtvama obiteljskoga zlostavljanja i nasilja. Nije teško zamisliti kakav je njegov odnos prema zlostavljanim ženama, kada se i sam ponaša kao nasilnik.

Junušić je i od ranije poznat po nasilničkom ponašanju. Početkom devedesetih, zajedno sa sadašnjim saborskim zastupnikom HDSSB-a Ivanom Drmićem, fizički je napao osječkog novinara Gorana Flaudera.

Sporno imenovanje

Iako je ta činjenica bila poznata, to nije bila zapreka njegovog imenovanja na čelo ustanove koja skrbi i o žrtvama nasilja. Junušić je na čelo Centra za profesionalnu rehabilitaciju imenovan 10. ožujka prošle godine, uz blagoslov tadašnjeg župana Krešimira Bubala.

U to vrijeme Junušića je za prijetnje prijavila i njegova prethodnica na čelu Centra za profesionalnu rehabilitaciju, Marina Bem Kovačević, no njena je prijava bila odbačena.

Ona ja tada tvrdila da je pod izričitim pritiskom sadašnjeg saborskog zastupnika HDSSB-a, Dinka Burića (koji je u Sabor došao nakon što je Glavašu oduzet mandat), bila prisiljena povući kandidaturu za novi mandat, kako bi se oslobodilo mjesto za Junušića. Burić je u to vrijeme bio osječko-baranjski dožupan.

Bio je nedodirljiv

Osnivač Centra za profesionalnu rehabilitaciju, na čijem je čelu Junušić, je Osječko-baranjska županija. Na vlasti u županiji je Glavašev HDSSB, a kako se Junušić deklarirao kao veliki Glavašev prijatelj, praktično je bio nedodirljiv.

Tome najbolje svjedoči i činjenica da se Junušić , mada vlasnik hotela procijenjenog na 800.000 eura, već 10 godina bespravno koristi stanom u vlasništvu Grada Osijeka, namijenjenog za zbrinjavanje socijalnih slučajeva . Junušićev hotel pansion je visoke kategorije, ima šest soba i apartman, s kuhinjom, dvoranom za bankete, recepcijom, te salonom za sunčanje.

Iako je Jutarnji o tome pisao još u ožujku prošle godine, Junušić i dalje koristi gradski stan, veličine 57,19 četvornih metara u osječkoj Bračkoj ulici 144.

Nije nam se javljao

Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, koji je nedavno najavio reviziju bespravnog korištenja gradskih stanova, očito ništa ne može napraviti kad je Junušić u pitanju. Na gradske stanove u Osijeku trenutno čeka nekoliko stotina osoba.

Damira Junušića pokušavali smo jučer kontaktirati ali nije nam se javljao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:07