DRAMA

SKANDAL U POZADINI OVOGODIŠNJEG MARATONA LAĐA: NA CILJU DOŠLO DO TUČNJAVE! Procurili mučni detalji koji bacaju sjenu na natjecanje

 CROPIX

Iako je Maraton lađa iza nas, još se ne stišavaju strasti na terenu. Podsjetimo, ove je godine pobijedila ekipa Stabline, drugi su bili Argonauti Bjelovar, a treći Gusari Komin.

Traže diskvalifikaciju

Međutim, lađarska udruga Gospe Karmelske iz Krvavca podnijela je krovnoj Udruzi lađa Neretve, koja je i organizator Maratona, žalbu na ponašanje lađara Gusara Komina u kojoj traže njihovu diskvalifikaciju. Kao što je poznato, četiri lađarske ekipe su se kod Krvavca odvojile od ostalih. Stablina, Gusar, Argonauti i Gospa Karmelska vodili su utrku, stoji u dopisu koji potpisuje Zvonimir Krstičević, predsjednik Udruge lađara Gospe Karmelske. - I tada Gusar pokušava Stablini ući u parić te nas pokušavaju lađom izgurati prema obali - pojašnjava Zvonimir Krstičević.

Lađe su se spojile i tada je uslijedila mučna scena.

- Veslač Gusara udario je našeg trenera dva puta šakom u glavu i u vrat. Nakon dolaska na cilj, dok se lađa još nije niti vezala, veslač Gusara Komin potrčao je prema lađarima Krvavca u namjeri da se s njima obračuna. Usput me je napao želeći uskočiti u lađu, ali ga je spriječila policija - rekao je Krstičević koji naglašava da sve ima dokumentirano i snimljeno.

- Mislimo kako je konačno došlo vrijeme da se nekim nečasnim radnjama stane na kraj jer se ovakvi problemi svake godine guraju pod tepih i opravdavaju riječima ‘dogodi se’. Nismo u subotu htjeli praviti nered jer je tu bila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović - izjavio je Krstičević.

“Nismo za sve krivi”

Gusari Komin, pak, smatraju da Krvavac nije u pravu: - Sporna situacija, dakle sudar lađa Gusara Komin i Gospe Karmelske, dogodio se u trenutku kad je Stablina izbijala na prvo mjesto i kad je naša ekipa bila bliže pariću za ‘pola’ lađe u odnosu na Krvavac. Ovim putem želimo naglasiti da ne poričemo odgovornost za sudar, ali oštro odbacujemo svaku insinuaciju da smo ga namjerno izazvali kao što nam se stavlja na teret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2022 21:18