IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

SKANDAL U VRTIĆU Ostavili sina (3) na čuvanje, a tete ga izgubile.Sat je vremena lutao gradom

Mališan je uspio bez nadzora napustiti vrtićko dvorište i potpuno sam hodati prometnim kvartom
 Jure Mišković/Cropix

ZADAR - Trogodišnji dječak u ponedjeljak ujutro izišao je bez nadzora iz dječjeg vrtića Voštarnica u Zadru te gotovo sat vremena lutao uokolo po kvartu. Pritom je samostalno prešao Ulicu Put Murata, a tragedija je izbjegnuta zahvaljujući dobrim ljudima – susjedima obližnje zgrade koji su uočili malo dijete bez nadzora kod nekoliko stotina metara udaljenog bivšeg vojnog hotela Iž, piše Slobodna Dalmacija .

Jedna je gospođa primila zbunjeno dijete za ruku, odvela ga u obližnji dućan gdje je popio sok i pojeo malo trešanja. Potom je obaviješten vrtić gdje su izbezumljene tete za to vrijeme tražile nestalo dijete po dvorištu i po sobama vrtića. Može se reći da je u svemu bilo dosta sreće jer je dijete samo lutalo po vrlo prometnom kvartu i moglo se svašta dogoditi.

Susjedi ga zbrinuli

Radi se o velikom propustu vrtića i nedopustivoj pogrešci koja je noćna mora svakog roditelja koji s povjerenjem ostavlja svoje dijete na čuvanje ovlaštenoj ustanovi u kojima se takvo što ne bi smjelo dogoditi.

- Dijete je oko 11 sati izišlo iz vrtićkog dvorišta, a vrijeme je izgubljeno dok su ga kolegice tražile po vrtiću. Susreli su ga srećom susjedi koji su zbrinuli dijete i obavijestili vrtić. Čim se to dogodilo, obaviještena je i policija koja je bila u vrtiću i obavila razgovore s odgojiteljima.

Čim se dogodio taj incident, postupilo se prema propisanom protokolu sigurnosti koji je uveden u sve naše vrtiće. Obaviješteni su i roditelji koji su došli po dijete.

Svi su bili u strašnom šoku. I sama kao roditelj znam kroz što su prošli mama i tata mališana kad su doznali što se dogodilo, a isto tako i teta koja je tada bila u smjeni i koja je bila zadužena za tu vrtićku skupinu. Hvala Bogu da se ništa nije dogodilo.

Prema odgovornim djelatnicima sigurno će biti primijenjene i sankcije za ovaj propust koji se ne smije dogoditi, niti pod kakvim okolnostima. Kakve će sankcije biti, ja sad ne mogu reći, jer će o tome odlučiti Uprava i stručno vijeće vrtića – kazala je za Slobodnu Dalmaciju Marijana Miočić, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost u čijem sastavu djeluje objekt Voštarnica, a čiji je osnivač Grad Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 04:43