OPET INCIDENT

Skejo i ove godine u Kninu uzvikivao ‘Za dom spremni‘: ‘Srpskoj kobri satrali smo glavu‘

Skejo je tri puta uzviknuo ‘Za dom‘ dok su mu okupljeni oko njega odgovarali ‘Spremni‘
Marko Skejo
 Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo i ove godine obilježio je obljetnicu Oluje u Kninu uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni", javlja N1.

Dok su predstavnici nekoliko braniteljskih udruga na trgu u Kninu polagali vijence za spomenik palim braniteljima, Skejo je održao govor u kojemu je rekao da je “hrvatska vojska srpskoj kobri satrala glavu”.

“Došli smo se pokloniti našim poginulima, njihovim obiteljima i svima živima”, rekao je Skejo.

“Mi smo u zajedništvu, sve gardijska i pričuvne brigade, specijalna policija i naša policija i došli smo se pokloniti i odati počast onima koji su ginuli sa svim oznakama hrvatskim. Kao pripadnik 9. bojne HOS-a želim i ovdje pozdraviti sve naše poginule strarim hrvatskim pozdravom”, rekao je Skejo koji je potom tri puta uzviknuo “Za dom” dok su mu okupljeni oko njega odgovarali “Spremni”.

Skejo je od ranije poznat po tome što u različitim prigodama koristi ustaški pozdrav “Za dom spremni”, a jednom prilikom izjavio je da mu je to jednako kao pozdraviti s “Hvaljen Isus i Marija”.

Policija posljednje dvije godine nije prijavljivala Skeju zbog uzvikivanja “Za dom spremni”, navodi N1.

image
Marko Skejo
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Pripadnik HOS-a u Kninu
Tom Dubravec/Cropix
image
Pripadnik HOS-a u Kninu
Tom Dubravec/Cropix
image
Pripadnik HOS-a u Kninu
Tom Dubravec/Cropix

Umirovljeni general Pavao Miljavac rekao je za N1 o Skeji:

'Meni je to već dosadno. Odajem pijetet poginulim HOS-ovcima, ali trebaju vidjeti govor Tuđmana kad je rekao da smo nastavili s tim govorima, pitanje je bismo li imali Hrvatsku. Nije mi jasno zašto to toliko forsiraju. Neka sami ljudi procjene što to znači. Ako baš hoćete, oni u Oluji nisu sudjelovali, ali uzimaju si za pravo da uzimaju dio javnog prostora', kazao je Miljavac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 03:46