NAGODIO SE?

Skinuli imunitet Čobankoviću! Oštetio je proračun za 38 milijuna kuna!

ZAGREB - Jednoglasno i bez ijedne riječi rasprave saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo ukinulo je danas, na zahtjev DORH-a radi pokretanja kaznenog postupka u slučaju Planinska, imunitet zastupniku HDZ-a i bivšem ministru Petru Čobankoviću.

DORH Čobankovića tereti za za kazneno djelo protiv službene dužnosti, zlouporaba položaja i ovlasti prema članu 337. Kaznenog zakona. Čobankoviću se stavlja na teret da je kao ministar regionalnog razvoja počinio kazneno djelo, jer drugoj osobi pribavio materijalnu korist.

DORH naime, optužuje kako je prodajom zgrade u Planinskoj u vlasništvu Mesnica Fiolić ministarstvu regionalnog razvoja proračun oštećen za gotovo 38 milijuna kuna.

Od toga je najveći dio odnosno 17 milijuna kuna, prema tvrdnjama DORH-a, otišlo tadašnjem premijeru Ivi Sanader, a tvrtkama HDZ-ovog mesara Stjepana Fiolića 7,9 milijuna kuna - 2,1 milijuna mesnicama Fiolić, a 5,8 milijuna Centru za reprodukciju u stočarstvu.

Optužnica zbog afere Planinska je inače peta optužnica protiv bivšeg premijera Sanadera kojom ga se tereti da vodio cijelu operaciju prenapuhavanja cijene sporne zgrade.

Sve je provedeno uz pomoć tadašnjeg ministra Čobankovića, HDZ-vog mesara Fiolića kao i direktora Inžinjerskog biroa Mladena Mlinarevića koji je radio procjenju sporne zgrade.Već se se pojavile informacije kako je Čobanković sve priznao tvrdeći da je radio po Sanaderovom nalogu, kao i da se nagodio s USKOK-om za kaznu od godinu dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:04