POGREŠAN KORAK

Skiper: ‘Laž je da gliser nije radio‘; Prva žena Supetra: ‘Stojim iza svega što sam napisala‘

Tvrdnje gradonačelnice Supetra demantirao je brodski skiper Zdravko Kovačić

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković
 

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Nakon što je na svojem Facebook profilu Ivana Marković, supetarska gradonačelnica, objavila kako gliseri hitne medicinske službe nisu bili ispravni te da nisu mogli isploviti iz luke s trudnicom s otoka Brača kojoj je trebala intervencija na ginekološkom odjelu KBC-a Split, takve tvrdnje demantirao je brodski skiper Zdravko Kovačić, piše Slobodna Dalmacija.

Rekao je da je jedan od dvaju glisera u ispravnom stanju te kako u spomenutom nesretnom slučaju u utorak nije isplovio zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno jake tramontane koja od svih vjetrova najviše ugrožava supetarsku luku, a ne zbog kvara.

- Sad, dakle izvan sezone, imamo po nekoliko hitnih intervencija dnevno. Brodove koji su nam na raspolaganju vozimo uvijek u "full gasu" pa je i logično da se u takvim uvjetima plovidbe događaju kvarovi, a to će vam potvrditi svaki pomorac ili vlasnik brodice.

U svakom slučaju, jedan brod je uvijek, ali baš uvijek u funkciji. Zato ih i imamo dva – govori nam Kovačić.

Tražili smo od supetarske gradonačelnice da prokomentira tvrdnje skipera koji ju je praktički optužio da je javnosti priopćila potpuno pogrešnu informaciju o hitnoj intervenciji koja se dogodila u utorak.

- Neću ništa komentirati. Uvijek netko ima svoje objašnjenje, ali stojim iza onoga što sam napisala - kratko je odgovorila Marković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 07:47