LOKALNI STOŽERI

Skok broja zaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, u Istri četvero novooboljelih

Lokallni stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke o stanju s brojem zaraženih u svojim županijama
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U ponedjeljak je u Hrvatskoj zabilježeno 146 novih slučajeva koronavirusa, a dvije osobe su umrle. Prema jučerašnjim podacima u Hrvatskoj je ukupno 2650 aktivnih slučajeva Covida-19.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke koje možete pratiti u nastavku.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 78 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 76 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 330 osoba, a ukupno je testirano 5960 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 200 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19, a pet je osoba ozdravilo.

Dvije novooboljele osobe su s đurđevačkog područja, a simptome su razvili nakon kontakta s ranije zaraženim osobama.

U ovom trenutku je na području županije ukupno 24 aktivnih slučajeva, a 91 osoba se nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Virovitičko-podravska županija

Virovitičko-podravska županija, bilježi dvoje novo zaraženih na virus SARS CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Riječ je o jednom zdravstvenom radniku, koji je testiran prije povratka na posao. Ima blage simptome.

On je kontakt od prije zaraženih osoba, koji je na prvotnom testiranju bio negativan, ali je s vremenom razvio simptome i pozitivan je na COVID-19. Druga osoba je muškarac, uz blage simptome, koji je prije desetak dana bio sudionik svatova.

Navedeni svatovi, do sada su inicirali već desetog zaraženog korona virusom… Bilanca je to od 35 testiranih na SARS CoV-2. Inače, u samoizolaciji su trenutno 153 osobe.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 546 uzoraka briseva (274 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su potvrđene 4 novozaražene osobe.

U 3 slučaja radi se o osobama iz mjera samoizolacije. Epidemiološka obrada je u tijeku za 1 osobu.

Izliječeno je 6 osoba. Trenutno je 75 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 262 osobe.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca i 1 osoba iz Cerića), a nema preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 629, od kojih su 534 osobe izliječene, a ukupno je 14 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 15 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 85 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 8379.

U samoizolaciji na području županije je 140 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara i 1 nezdravstveni radnik).

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Petrinje.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije devet je novooboljelih osoba. Među zaraženim osobama je i jedan štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar (rođ. 1927. god.) te dva djelatnika doma, nemedicinsko osoblje koji nisu ostvarili puno kontakata.

Štićenik je bio sam u sobi. Zbrinut je u Općoj bolnici u Zadru. Do sada je testirano 20 uzoraka bliskih kontakata zaraženih osoba, u tijeku je testiranje djelatnika i štićenika Doma, a dio bliskih kontakata stavljen je u samoizolaciju.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije testirao je ukupno 247 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Sve novopozitivne osobe imaju prebivalište u Osijeku.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 15 osoba od kojih je jedna na respiratoru.

U samoizolaciji je sada ukupno 290 osoba, s tim da su epidemiolozi tu mjeru u zadnja 24 sata odredili za 33 nove kontakt osobe.

Policija je samoinicijativno provjerila 18 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:22