BLAĆENJE PREKO FACEBOOKA

SKOKO NAPAO ALEKSANDRU KOLARIĆ 'Pretjerala je s cmizdrenjem za SDP-om'

Skoko je rekao da 'ne bi u medijima komentirao ova osjetljiva pitanja'
 Goran Mehkek / CROPIX

Božo Skoko, PR stručnjak koji se nedavno morao suočiti s optužbama za plagiranje, na svom Facebook profilu osvrnuo se na medijske istupe Aleksandre Kolarić, predsjednice Hrvatske udruge za odnose s javnošću.'Ovo nije dobro za reputaciju odnosa s javnošću', napisao je Skoko i podijelio tekst u kojem stoji da je Kolarić 'jednostavno pretjerala sa 'slinjenjem' za SDP-om, piše tportal.

'Zvuči nevjerojatno, no kao jedna obrazovana osoba, koja predstavlja one koji se bave odnosima s javnošću, Aleksandra Kolarić je pretjerala u javnim nastupima kojima iskazuje svoje 'cmizdrenje' za SDP-om iz kojeg je izbačena. Njezin svaki javni nastup koristi, da bi se ona potvrdila kao veća SDP-ovka od svih SDP-ovaca i objašnjavajući da će se ona vratiti milom ili silom u tu stranku', piše u nepotpisanom tekstu koji je Skoko podijelio.

Kada je zamoljen da obrazloži svoj status, ali i progovori o očitom sukobu s predsjednicom HUOJ-a, Skoko je rekao da 'ne bi u medijima komentirao ova osjetljiva pitanja'. 'Dopustite da se njima pozabavimo najprije u okviru HUOJ-a', kazao je kratko.

PROFESOR KOJI JE PREPISAO DEŽULOVIĆEVU KOLUMNU ‘Žao mi je, ali mi nije jasno zašto je sada krenula hajka na mene'

Rječitija je bila sama Kolarić. Tvrdi da su se slične, također anonimne optužbe pojavile već prošle jeseni, zbog čega je i dala Skupštini HUOJ-a mandat na raspolaganje i zatražila glasanje o povjerenju.

Većina članova Skupštine je sa 78 posto glasova odlučila da i dalje treba biti predsjednicom udruge.

'Skupština HUOJ-a mi je već jednom značajnom većinom potvrdila mandat predsjednice udruge i dala mi na taj način povjerenje. Redovni izbori u HUOJ-u su u studenom ove godine, pa pozivam sve da se kandidiraju na njima i daju svoj program i viziju vođenja udruge. Nepotpisana blaćenja preko portala neću komentirati, a kolegu Skoku koji ih prenosi na svojem profilu pozivam da svoju energiju usmjeri na jači doprinos radu udruge nego do sada', izjavila je Kolarić za tportal.

Hoće li se u studenom ponovno kandidirati, još nije odlučila, no uvjerena je da su Skokini napadi nekorektni i zakulisni. 'Svatko tko smatra da ja ne vodim HUOJ na dobar način, može se kandidirati najesen. Očekujem da će biti više kandidata za sve funkcije, što je odraz demokratičnosti i otvorenosti HUOJ-a', poručuje Kolarić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:27