VIRTUALNA NASTAVA

'ŠKOLA NA TREĆEM' JE SPREMNA Učitelji otkrili kako će izgledati virtualna nastava: 'Najvažnije je da djeca budu zadovoljna'

HRT
 Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatska radio televizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja od ponedjeljka, 16. ožujka, sudjeluje u provedbi nastave na daljinu. "Škola na trećem" počinje u 8 sati na Trećem programu HRT-a, a u njoj će se u virtualnoj učionici izvoditi nastava za učenike nižih razreda.

Kako piše HRT, kurikuli svih predmeta su pravi, prate nastavni proces, a nastavu će izvoditi učiteljice s dugogodišnjim stažem, ali u virtualnoj učionici, s učenicima ispred televizora, a sve zbog situacija koja je nastala zbog pandemije izazvane koronavirusom.

Zamjenske učiteljice svaki će dan učenicima nižih razreda, za sada samo onima u Istri, gdje škole vrata zatvaraju do daljnjega, držati nastavu.

- Spremne smo, ovdje je to okružje, učionica, tu su svi spremni scenariji, osmislili smo zanimljive nastavne aktivnosti za 1,2,3,4 i upravo s kolegicom se dogovaram što ću ja raditi u 1. razredu, a ona u drugom - objasnila je Anja Polak, učiteljica razredne nastave u zagrebačkoj Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka,.

- Treći program HTV-a će se u potpunosti prilagoditi potrebama školstva to znači da ćemo svaki dan od 8 do 7 navečer emitirati školsko gradivo - kazala je Vlatka Kolarević, urednica HTV-a 3.

- Nama je najvažnije da djeca budu zadovoljna, da održimo taj kontinuitet u radu i da ispunimo vrijeme koje će provesti kod kuće - ističe Đurđa Trupinić, učiteljica razredne nastave u OŠ "Mato Lovrak" u Novoj Gradiški.

A to je vrijeme nastava na daljinu s velikim i malim odmorima popunjenima edukativnim sadržajima.

- Ja sam učiteljica, ali ja neću biti ispred kamere nego ću koordinirati timom učitelja koji izrađuju materijale i koji su potpora učiteljima ispred kamere - kazala je Marina Resinec Sečen, učiteljica razredne nastave u OŠ Klinča Sela.

Ministarstvo znanosti kaže da je sadržajno za učenike sve spremno.

- Komunikacija s HRT-om nije započela danas. Mi smo to u tajnosti pripremali već neko vrijeme tako da smo bili spremni na sve - kazao je Marko Košićek, glavni savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja.

- Ono što smo godinama naučili i radili od pjevanja, likovnog pokušat ćemo prenijeti preko ekrana - rekla je Tatjana Orešković, učiteljica razredne nastave u zagrebačkoj Osnovnoj školi Frana Galovića.

Ako je netko zabrinut time kako će na daljinu dobiti povratnu informaciju tome što su i koliko učenici naučili, učiteljice poručuju roditeljima da po tom pitanju ne brinu.

Kako će virtualna nastava izgledati možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:47