INCIDENT

ŠKOLA U KOJOJ JE UČENIK ŽIGOSAO DJEVOJKU Ministarstvo poslalo prosvjetnu inspekciju: 'Nedvojbeno je utvrdila kako postoje propusti u radu ravnatelja'

 
 Marko Todorov, Jure Miskovic / CROPIX

Nakon što je jučer u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru izbio skandal kada je jedan učenik užarenim predmetom u obliku slova ‘u’ opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu, o svemu se danas oglasila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Podsjetimo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je u tu zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje.

''Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja', poručila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Podsjetimo, učenik koji je žigosao kolege iz razreda rekao je da je to učinio jer mu je bilo dosadno. Kolegici koju je žigosao rekao je 'da se sada može hvaliti da je ustaša jer na ruci ima utisnuto slovo 'u'.

Otac te djevojke je o svemu obavijestio i medije jer je bio šokiran činjenicom da škola nije učinila ništa, nisu pozvali policiju ni hitnu pomoć. Ravnatelj škole Jozo Dragić rekao je da sve zapravo i nije tako velik incident i da su se učenici izmirili, pa škola zbog toga nije pozvala policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:10