JOŠ TROŠKOVA

ŠKOLA U ZAGREBU UVELA DODATNU PARTICIPACIJU Roditelje dočekala obavijest: 'Svi učenici plaćaju 100 kn zbog povećanih troškova obrazovanja'

 
Škola/Ilustracija
 CROPIX

Neke škole u Hrvatskoj uz uobičajene troškove koje snose roditelji, uvode i dodatne participacije. Najčešće su to stručne i umjetničke škole, a ove godine roditelji su primijetili da su povećane troškove zatražili i iz Druge ekonomske škole.

Srednjoškolci koji pohađaju Drugu ekonomsku školu morat će za 2019./2020. školsku godinu uplatiti dodatnih sto kuna. O tome je vodstvo škole obavijestilo na stranicama škole napominjući da se participacija ne odnosi na učenike prvih razreda koji su taj iznos platili pri upisu.

U obavijesti nisu specificirali zbog čega je došlo do obveznog dodatnog troška, već su napomenuli samo da se radi o ‘povećanim troškovima obrazovanja’.

- Nastava u školskoj godini 2019./2020. počinje u ponedjeljak 9. 9. 2019. u 10 sati. Prvi tjedan nastava je u prijepodnevnom turnusu te će ostale dane u prvom tjednu nastava počinjati u 8,00 sati. Učenici prvih razreda trebaju doći ranije te prije nastave na ulazu u školu vidjeti u koji su razred raspoređeni. Novi učenici drugih, trećih i četvrtih razreda te ponavljači iz naše škole trebaju u 9,45 sati doći u tajništvo (soba 4./II. kat) te vidjeti u koji su razred raspoređeni.

Svi učenici škole od ove školske godine plaćaju participaciju u povećanim troškovima obrazovanja u iznosu od 100,00 kuna. Učenici prvih razreda participaciju su platili prilikom upisa, a ostali učenici participaciju trebaju platiti do 30. rujna 2019. - napisali su uz podatke za uplatu.

Divjak: 'Nema razloga da se to radi, smatram da je to nepotrebno'

Na vijest o tome da je Druga ekonomska škola u Zagrebu objavila da će učenici zbog dodatnih troškova obrazovanja za ovu pkolsku godinu morati uplatiti i dodatnu participaciju od još 100 kuna reagirala je i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

'Škole odnosno osnivači dobivaju milijardu kuna kuna godišnje za same škole, i imaju i izvorne prihode, i nema nikakvog razloga da osnivači ne skrbe jer to je njihova zadaća. Nema razloga da se to radi. Apelirala bih i na osnivače i na škole da još jednom razmotre ovakve situacije, smatram da je to nepotrebno', rekla je Divjak za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:36