PORUKA SA SJEDNICE VLADE

'ŠKOLSKE TORBE BIT ĆE LAKŠE, A UDŽBENICI JEFTINIJI!' Ministar Jovanović postigao dogovor s nakladnicima za iduću godinu

 Davor Žunić / CROPIX

ZAGREB - Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako se s nakladnicima dogovorio da od školske godine 2014./15. "školske torbe budu lakše, a udžbenici kvalitetniji".

Na pitanje kako će se to financijski odraziti na učenike i roditelje, Jovanović je odgovorio da će proći jeftinije jer će kompleti udžbenika biti jeftiniji s obzirom na to da je u njima 51 naslov manje.

Osim toga, broj stranica će biti manji pa će udžbenici samim time biti jeftiniji, objasnio je ministar.

Napomenuo je da su s popisa izbačene neke radne bilježnice i zbirke za koje je procijenjeno da ne pridonose kvaliteti i da ne moraju biti obvezan dio udžbeničkog kompleta.

"Na taj način zadovoljit ćemo ono što od nas traže učenici i njihovi roditelji", izjavio je novinarima ministar Jovanović uoči sjednice Vlade RH.

Dodao je kako će taj postupak omogućiti da se uz manji broj stranica i jednaku kvalitetu ostvari ono što je obećano. "Nakladnici su na to pristali, rokovi zadani zakonom će se pratiti, ali ćemo osigurati određene izmjene kako bi sve bilo u skladu s procedurom i kako bi u školskoj godini 2014./15. imali te nove udžbenike", rekao je Jovanović.

Napomenuo je da dio nakladnika na zalihama ima stare udžbenike te kako su se dogovorili da dostave podatke o količinama i da ih mogu staviti u promet bez ikakvih promjena.

No, ako idu u reprint, udžbenike će morati uskladiti s udžbeničkim standardom i novim pravopisom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:28