OŠTAR NAPAD

Škorin pokret Plenkoviću i Tomaševiću: ‘Legalizirajte vašu koaliciju za nametanje rodne ideologije!‘

‘Nametanjem protunarodne ‘rodne ideologije’ na podmukli se način pokušava rastočiti zdravo društvo‘, kažu iz Domovinskog pokreta
Miroslav Škoro
 Goran Mehkek/Cropix

Stranka Domovinski pokret u nedjelju je na svom službenom Facebook profilu objavila status koji je naslovila "Pozivamo HDZ i Možemo da javno obznane koaliciju - lažemo dok možemo!"

"Kao što je Domovinski pokret već pozvao Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca da javno potpišu koaliciju i tako službeno ozakone izvanbračnu političku zajednicu HDSDSSZ-a (za mjesto svečanog potpisivanja tog trgovačkog sporazuma predlažemo, simbolično - Vukovar), tako sada na isti način, pozivamo Plenkovića i Tomislava Tomaševića da legaliziraju Koaliciju za nametanje rodne ideologije! Duhovno ishodište novog političkog sporazuma je služenje globalnim, umjesto nacionalnim interesima, a ovim putem slobodni smo predložiti im i zajedničko ime – LAŽEMO DOK MOŽEMO", stoji na početku objave koju potpisuje Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta.

"Domovinski pokret od Andreja Plenkovića ovim putem zahtijeva da se istog trenutka javno očituje o skandalu iz Porta, gdje se Hrvatska nije pridružila zahtjevu Mađarske i Poljske kojim bi se iz zaključaka tzv. Deklaracije o unaprjeđenju socijalne kohezije izbacio izraz ‘rodna ravnopravnost’. Neka hrvatskom narodu odgovori na jednostavno pitanje; u čije ime i za čiji račun provodi ovakvu politiku? Provođenje ‘rodne ideologije’ je očiti primjer Plenkovićeva služenja globalističkim interesima i probriselskoj birokratskoj agendi", piše dalje u objavi.

Podsjećamo, Poljska i Mađarska usprotivile su se spominjanju "rodne ravnopravnosti" u deklaraciji o unaprjeđenju socijalne kohezije u Europskoj uniji iza koje je u petak stalo 27 nacionalnih čelnika Europske unije.

U jednom od ranijih nacrta deklaracije stajalo je da će Unija "promicati rodnu ravnopravnost", no ta je sintagma zamijenjena. "Pojačat ćemo napore u borbi protiv diskriminacije i aktivno raditi na uklanjanju rodnog jaza ... i na promicanju jednakosti", glasi kasnija verzija segmenta deklaracije. Diplomati EU kažu da su Varšava i Budimpešta tražile ublaženiji izraz.

Dokument koji je potpisan tijekom nedavno održanog Socijalnog summita u portugalskom gradu Portu služi kako bi se u idućih deset godina kontroliralo provodi li 27 država dvadeset načela usuglašenih 2017. godine, a među kojima su poticanje cjeloživotnog obrazovanja, osiguranje pravednijih plaća, veća uključenost radnika u pregovore oko uvjeta rada te ravnopravnost žena i muškaraca pri zapošljavanju. Taj dokument nije zakonski obvezujuć, no poslužit će kako bi se na budućim sastancima do 2030. godine promatralo pridržavaju li se potpisnici predanosti socijalnoj politici.

Hrvatsku je na summitu predstavljao premijer Andrej Plenković.

"Nametanjem protunarodne ‘rodne ideologije’ na podmukli se način pokušava rastočiti zdravo društvo i uvesti potpuno neprihvatljiva kvaziideološka mjera, koja za konačni cilj ima degradaciju obitelji, kao nukleusa i čvrstog temelja svake normalne zajednice. U konkretnom se slučaju, da budemo potpuno jasni, ne radi ni o nikakvoj zaštiti manjinskih prava, već o vulgarnom pokušaju da se većini građana nametne manjinska, kvazisvjetonazorska agenda", stoji dalje u objavi Domovinskog pokreta.

"Pokazalo se da je nasilno uvođenje “roditelja 1” i “roditelja 2” umjesto oca i majke te uvođenje “srednjeg roda” i cijelog niza drugih protuprirodnih mjera nanijelo svim društvima i državama koje su to pokušale učiniti nesagledivu štetu. Nakon prijevare birača uspostavom trgovačke koalicije s Miloradom Pupovcem i SDSS-om, na djelu je još jedan pokušaj teške prijevare", dodaje se.

"DP stoga poziva cjelokupnu hrvatsku javnost da se oštro suprotstavi novoj manipulaciji i pokušaju nametanja politike za koju ova Vlada i Plenkovićev HDZ nisu dobili mandat hrvatskih birača. Sada je posve jasno da je politički nasilno i nedemokratsko nametanja ‘rodne ideologije’ jedan od glavnih razloga zbog kojih je Andrej Plenković, s optuženikom USKOK-a, bivšim ministrom i političkim tajnikom HDZ-a Lovrom Kuščevićem, hrvatskom narodu ukrao referendum. Domovinski pokret ne namjerava odustati od našeg temeljnog jamstva građanima Republike Hrvatske da za sva bitna pitanja organiziramo referendum, kao izravni i najpošteniji oblik osluškivanja narodnog bila", piše u objavi Domovinskog pokreta.

"Na zajednički slogan još jedne političke izvanbračne zajednice koja se tek treba legalizirati – LAŽEMO DOK MOŽEMO, Domovinski pokret ima konkretan odgovor: Mislite da možete, ali ničija do zore gorjela nije - pa neće ni vaša!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:23