VESNA VUČEMILOVIĆ

Škorina sestra: ‘Penava bi se mogao pretvoriti u grobara, a ne predsjednika Domovinskog pokreta‘

‘Ta ideja, a ne znam tko ju predlaže, ima tri slabe točke‘, kaže Vučemilović
Vesna Vučemilović
 Vlado Kos/Cropix

Na ideju da bi nakon ostavke Miroslava Škore na funkciju predsjednika Domovinskog pokreta stranku mogao doći Ivan Penava, o čemu je pisao Jutarnji list, reagirala je Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva i sestra Miroslava Škore.

- Penava je moj kolega iz saborskog kluba, ali ta ideja, a ne znam tko ju predlaže, ima tri slabe točke – kaže Vučemilović i obrazlaže kako Penava ima svoju stranku i to je, po njoj, kao da predlažu Hrvoja Zeknovića za predsjednika Domovinskog pokreta.

- Osim toga, on je gradonačelnik Vukovara i iznimno je posvećen tome poslu. Mi ga u saborskom klubu vrlo rijetko viđamo, o čemu svjedoči svega 15 njegovih javljanja u zadnjih godinu dana, a što govori da teško usklađuje svoje obaveze – rekla je Vučemilović i pitala se kako bi uz to još mogao voditi nacionalnu stranku.

Kaže da to otvara prostor za sumnju da bi stranku vodio netko iz sjene, a Ivan Penava bi bio marioneta.

- Vjerujem da on kao častan čovjek to ne bi prihvatio - rekla je Škorina sestra.

Nastavlja da u Domovinskom pokretu moraju voditi računa o njihovim članovima i biračima koji ne smiju zaboraviti da je Penava bio angažiran u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović na izborima za predsjednika Republike i govorio na njenom skupu.

- Naši bi birači to teško mogli oprostiti. Pitanje je koliko oni koji to predlažu žele dobro Domovinskom pokretu. Penava bi se mogao pretvoriti u grobara, a ne predsjednika Domovinskog pokreta. Jako su mi nerealni ti napisi i prijedlozi koji se pojavljuju u medijima - kazala je Vučemilović.

Dodala je kako Predsjedništvo stranke još nije sazvano, i pita se što čeka Mario Radić.

- Očekujem da do petka barem bude nekakva najava. Nadam se da će Radić sutra izaći s prijedlogom termina za sjednicu Predsjedništva – rekla je.

Odbacila je i špekulacije kako bi i ona mogla napustiti Domovinski pokret.

- Borim se za stranku, za ljude na terenu, za naše članove. To nema veze s mojim bratom. Članovi su vrijedni borbe – zaključila je Škorina sestra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:44