PORUKA IZ BERBE

Škoro kaže da Drele nije bio u Kovačevićevom klubu: ‘Provjerite svoj gepek, možda se obogatite‘

Sada je važnije tko je bio, što se jelo i pilo, nego gdje su novci koji su se tamo dijelili, krčmili, brojali i raspoređivali, rekao je
Miroslav Škoro u svojim vinogradima

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro nakon berbe grožđa u vlastitim vinogradima sa zastupnicima iz stranke u Mitrovcu kod Kutjeva komentirao je aktualne političke teme, navode o tome kako je zastupnik Davor Dretar bio u Klubu u Slovenskoj i informaciju kako je Dragan Kovačević novac skrio kod supruga zamjenice županijskog državnog odvjetnika.

- Gospodin Dretar nije bio u Klubu, u Slovenskoj 9, gdje je sada važnije tko je bio, što se jelo i pilo, nego gdje su novci koji su se tamo dijelili, krčmili, brojali i raspoređivali. Ono što je tu najvažnije je da je to navodno objavljeno navodno u nekim medijima kao što se navodno puno toga govori navodno o Domovinskome pokretu ne bi li se sve nas navodno stavilo u isti koš. Mi nismo u istome košu sa HDZ-om i sa SDP-om i onima koji žive na grbi hrvatskoga čovjeka, otimajući, pljačkajući i brojeći novce po tako opskurnim mjestima, poručio je Škoro komentirajući navode o tome da je Davor Dretar bio u Klubu u Slovenskoj 9.

Naglasio je da niti jedan zastupnik Domovinskog pokreta nije bio u Klubu.

Komentirao je i informaciju kako je Dragan Kovačević skrio novac kod supruga zamjenice državnog odvjetnika.

- Čini mi se da je tu puno instanci zakazalo. Najžalosnija je stvar da oni koji su trebali znati prave se da nisu znali. Jedino što je žalosnije od činjenice da se to dogodilo je da nam lažu da ne znaju. Ako ne znaju onda smo svi u velikom problemu, rekao je Škoro.

- Kovačević je u svoje i vjerojatno u nečije tuđe ime skrio gomilu novca i ja savjetujem svima da malo prekopaju svoje bašće, vrtove, vide u garažama jel ima nekih čudnih automobila, otvore gepek, možda se i obogate, našalio se Škoro.

Komentirao je i Državno odvjetništvo.

- Što se tiče funkcioniranja Državnog odvjetništva, mi smo sugerirali da tu postoji jedan problem, da postoji problem gdje neka politika rukopolaganjem određuje čovjeka koji ima jako velik utjecaj, jako veliku moć, ima puno toga što može napraviti, a u stvari igra se političkih igara, trguje ispod stola i mi svi skupa smo taoci jednoga takvog sustava. Ovo nužno ukazuje na to da treba mijenjati stvari, kako funkcionira sustav, da treba mijenjati način odabira tih ljudi, a posebno državnog odvjetnika. To je ključno. On mora biti neovisan, dobro plaćen stručnjak koji će se obračunati s onime što je rak rana hrvatske države, a to su kriminal i korupcija, istaknuo je Škoro.

Na pitanje podupire li Domovinski pokret zahtjev za ukidanje obvezne članarine HGK-a i HOK-a Škoro je rekao da će mu to biti najkraći odgovor u životu: “Da, svesrdno”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:35