'ZATO MLADI ODLAZE'

ŠKORO KRITIZIRAO VLADU ANDREJA PLENKOVIĆA 'Žele nas uvjeriti da hrvatsko gospodarstvo stabilno raste, ali izvješće Eurostata priča drukčiju priču'

 
Miroslav Škoro
 Tom Dubravec / CROPIX

Kandidat na nadolazećim predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj Miroslav Škoro na svojoj je službenoj Facebook stranici sučelio tvrdnje predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića o pozitivnim makroekonomskim pokazateljima i izvješće Eurostata o brzini približavanja europskom prosjeku razvijenosti.

"Vlada Andreja Plenkovića svakodnevno nas obasipa informacijama o pozitivnim makroekonomskim pokazateljima. Žele nas uvjeriti da hrvatsko gospodarstvo nakon godina krize stabilno raste, a država se ubrzano razvija", započinje svoju objavu Škoro.

"Ali izvješće Eurostata o brzini približavanja europskom prosjeku razvijenosti priča drukčiju priču. Od 2007. do 2018. Hrvatska se približila EU prosjeku za svega dva postotna boda i sad smo na 63% prosjeka, a iza nas je samo Bugarska. Čak i kad bi ostale članice Unije od danas počele stagnirati, nama bi ovim tempom trebalo više od 200 godina da ih sustignemo!", nastavlja.

"U tom podatku leži odgovor na pitanje zašto mladi napuštaju Hrvatsku, zašto pada kvaliteta javnih usluga i zašto nas ove jeseni očekuju štrajkovi. Hrvatski narod ne može čekati dva stoljeća da bi dostojanstveno živio i zato su nam hitno potrebne promjene", zaključuje Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:15