NASTAVAK SUKOBA

Škoro Ministarstvu poslao podnesak u kojem traži da Radića ne upišu kao novog v.d. predsjednika DP-a

- Prijedlog nije u skladu sa Zakonom o političkim strankama niti statuom stranke - tvrdi Škoro u podnesku
Miroslav Škoro i Mario Radić
 Zeljko Puhovski/Cropix

Miroslav Škoro podnio je Ministarstvu uprave i pravosuđa ovaj tjedan podnesak u kojem traži da se odbije upis novog v.d. predsjednika Domovinskog pokreta Marija Radića. Škoro u podnesku navodi da taj upis ne bi bio u skladu sa statutom stranke te traži da "odbace prijedlog upisa".

- Prijedlog nije u skladu sa Zakonom o političkim strankama niti statuom stranke - tvrdi Škoro u podnesku.

Škoro navodi kako Predsjedništvo stranke odlučuje o drugim pitanjima koja nisu Statutom izričito stavljena u nadležnost drugih tijela.

- U ovom slučaju izbor predsjednika stavljen je u nadležnost Sabora stranke, a ukoliko se uzme da isto tijelo odlučuje o prestanku te funkcije, utoliko nije ispoštovana unutarstranačka procedura i odluke nisu valjane - navodi Škoro u podnesku te dodaje:

- Kad bi se uzelo, unatoč svemu, da Predsjedništvo ima tih ovlasti ukazujem kako nije ispoštovan Zakon o političkim strankama, tj. Predsjedništvo nije donijelo odluku koju valja dostaviti uz prijedlog upisa promjene kao i zapisnik sa sjednice tog najviše upravnog tijela. Takva odluka nije bila na dnevnom redu Predsjedništva, niti su je članovi predsjedništva vidjeli da bi je mogli potvrditi. Kao dokaz dostavljam poziv na sjednicu predsjedništva s dnevnim redom, piše Škoro u podnesku koji je dostavio Ministarstvu.

Pokušali smo doći do Radića, ali do zaključenja ovog broja nije odgovarao na pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:42