BIO JE S VIDOVIĆEM

Škoro mora u samoizolaciju: ‘Zbunjen sam čudnim tumačenjima i mjerama, nemam simptome‘

Andrej Plenković je ukinuo na sljedeća dva tjedna parlamentarizam u Hrvatskoj, poručio je Škoro na Facebooku.
Miroslav Škoro
 Goran Mehkek/Cropix

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro bit će u samoizolaciji do 29. listopada jer je i on sudjelovao na sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost, na kojoj je bio i zaraženi SDP-ov zastupnik Franko Vidović.

- Danas poslijepodne mi je javljeno da moram u samoizolaciju do 29. listopada, ako ne razvijem simptome. No, ne idu svi sa sastanka u samoizolaciju - liječnik tvrdi da se Covid-19 ne širi aerosolno. Zbunjen sam čudnim tumačenjima i mjerama, kao vjerojatno i cijela hrvatska javnost ovih dana. Zasad nemam simptome i poštovat ću preporuku da ostanem kući. Još jednom izražavam žaljenje što ni ostali saborski zastupnici zbog prisilne stanke neće moći raditi posao za koji su izabrani, iako nemaju koronu, jer je tako odlučio Andrej Plenković, ukinuvši na sljedeća dva tjedna parlamentarizam u Hrvatskoj, poručio je Škoro na Facebooku.

Osim njega, u samoizolaciji su i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, njen zamjenik Darko Klier i ravnateljica Uskoka Vanja Marušić. Epidemiolozi su takvu odluku donijeli "nakon epidemiološkog izvida vezano za prisutnost troje državnodvjetničkih dužnosnika i raspored sjedenja u dvorani u Hrvatskom saboru u kojoj je održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Zastupnicima Mosta Nikoli Grmoji i Miri Bulju određen je pasivni nadzor, no ne moraju u samoizolaciju iako su bili na istoj sjednici kao i Vidović. Grmoja je izjavio da nije bio u bliskom kontaktu sa pozitivnim SDP-ovcem, imao je masku cijelo vrijeme te mu je Vidović bio okrenut leđima.

Zbog Vidovića u samoizolaciji su i SDP-ovi Mišel Jakšić i Nikša Vukas, koji su također bili na sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:31