‘PJESMA S KLJUČEM‘

Škoro na godišnjicu odlaska iz Domovinskog pokreta: ‘Ovo je pjesma o ološu i šljamu s dna društvene kace...‘

Stihovi pjesme ostavljaju dojam kao da su posvećeni pojedincima iz stranke s kojima se rastao u atmosferi međusobnih optužbi i obračuna

Miroslav Škoro

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Miroslav Škoro, danas nezavisni saborski zastupnik te bivši predsjednik Domovinskog pokreta i predsjednički kandidat, nakon kratke karijere u samom vrhu hrvatske političke scene, nastavlja se baviti glazbom, a danas je na svom Facebook profilu objavio pjesmu pod nazivom "Gnjurcu vrijeme prolazi".

Ono što je kod pjesme posebno zanimljivo jest to što neki stihovi ostavljaju dojam da se radi o porukama koje su upućene njegovoj bivšoj stranci, odnosno pojedincima s kojima se rastao u atmosferi međusobnih optužbi i obračuna. Na to ukazuje i činjenica da je Škoro pjesmu objavio točno godinu dana nakon što je dao neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke i to objavio također na svojoj Facebook stranici.

Objavu pjesme Škoro je popratio kratkom pisanom porukom. "Ovo je još jedna pjesma o ološu i šljamu s dna društvene kace kojeg na okupu drže samo strah, novci i zajednički interesi. Pjeva također i o gnjurcima koji čine sve što treba kako bi ostali u milosti onih o kojima ovise. Svaka sličnost i slučajnost sa slučajevima je slučajna", naveo je Škoro.

Prije godinu dana se, između ostaloga, požalio na uvrede od strane nekih svojih stranačkih kolega te im poručio kako će svatko odgovarati za svoje, a neki stihovi zvuče kao poruke u sličnom tonu.

"I onda ja karakter, na vlasti htjedoh svima da bolje štima. Pa nisam više svir‘o, neg‘ sam se kandidir‘o, dobra je bila klima. Al‘ su mi u finišu stavila braća____ skoro do gaća. Loš bravar i treneri, šmrkavci i šverceri, neka im, sve se vraća", pjeva Škoro, dok pripjev glasi: "Ja više neću s vama, neću iz inata, lopovluka previše je u... malo kvadrata. Vi bi k‘o gnjurci džaba, riba da dolazi, al‘ ribe je sve manje i... gnjurcu vrijeme prolazi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 04:18