ŠEF DOMOVINSKOG POKRETA

ŠKORO NAPAO MILANOVIĆA PA OBJAVIO DA JE UŠAO U KOALICIJU S HASANBEGOVIĆEM 'Razgovaramo i sa Željkom Markić, Suverenistima, Mostom...'

Miroslav Škoro
 Damjan Tadić / CROPIX

Predstavnici Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Igor Peternel i Stipo Mlinarić Ćipe te saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović položili su vijenac žrtvama komunizma, u povodu 40. obljetnice smrti Josipa Broza Tita i svibanjske obljetnice pokolja u Gračanima.

Kako piše Dnevnik.hr, Škoro je nakon toga komentirao odlazak predsjednika Zorana Milanovića iz Okučana zbog majica s pozdravom Za dom spremni.

- S ovoga mjesta šaljemo poruku da nećemo sudjelovati u ideološkim raspravama i podjelama u nedostatku tema vladajućih političkih oligarhija.

Ideologijom pokušavaju zataškati nerad. Zalagat ćemo se za izbor i da se izjednače sve žrtve svih zločina.

Zalagat ćemo se da Sabor usvoji četiri rezolucije Vijeća Europe i Europskog parlamenta u kojima se izjednačavaju fašistički i komunistički zločini - kazao je.

Ustvrdio je i da je za Domovinski pokret nulta točka Domovinski rat te da njegov pokret ne želi sudjelovati u daljnjim prepucavanjima o tome.

- Josip Broz Tito bio je diktator. Zalagat ćemo se za to da se zločini istraže - kazao je Škoro.

Kazao je i kako Hrvatska nije dovoljno istražila arhive o zločinima u vrijeme komunizma jer ne postoji dovoljan interes, a i arhivi su u Beogradu.

- Trebamo napraviti sve ono što znanstvenici mogu da bi utemeljeno razgovarali o prošlosti - kazao je.

Škoro podržava i stav Kusićeve komisije o insignijama HOS-a, a na upit treba li maknuti taj pozdrav iz uporabe, kaže da postoji razlika u uporabi pozdrava 1941. godine i 1991. godine.

- Ne možemo raditi znak jednakosti između pozdrava 1941. i 1991. Shvaćam da netko to ne može posložiti sebi u glavi, ali branitelji nikome ne bi trebali ići na živce - kazao je Škoro.

Poručio je i da je insignija HOS-a postala legalna temeljem odluke Ivice Račana.

- Aktualni predsjednik pljeskao je zastavi HOS-a kada je ona bila u legalnom mimohodu svih postrojbi koje su imale taj mimohod, mislim 2015. godine - kazao je Škoro.

Govorio je i o postizbornim koalicijama.

- Mi bismo voljeli da Domovinski pokret bude platforma oko koje će se okupiti svi oni koji žele i hrvatskom narodu i hrvatskoj državi ponuditi jedan stabilan, normalan treći put. Pregovori sa Suverenistima još uvijek traju, pregovori s Mostom još uvijek traju, danas ću se susresti s gospodinom Burićem.

Pregovori s gospodinom Hasanbegovićem su bili vrlo kratki, vrlo učinkoviti - kazao je Škoro te otkrio kako razgovaraju i sa Željkom Markić i da priželjkuju da im se pridruži, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 12:46