ZBOG REFERENDUMA

Škoro napao Penavu: On je marioneta uvozničkog lobija! Radić: Pogledajte što Škori pišu u komentarima, nemam što dodati

"Ova referendumska inicijativa nije protiv uvođenja eura, nego za pravo građana da o tom uvođenju odlučuju"
Miroslav Škoro
 Damjan Tadic/Cropix

Bivši čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro objavom na Facebooku kritizirao je aktualnog predsjednika stranke Ivana Penavu, proglasivši ga "marionetom uvozničkog lobija kojemu nisu na srcu hrvatski građani".

"Novi predsjednik Domovinskog pokreta je protiv referenduma o uvođenju eura u Hrvatsku.

Kada sam rekao da će biti marioneta, nema toga tko me nije napao, a evo, sad se vidi da je marioneta uvozničkog lobija kojemu nisu na srcu hrvatski građani, nego njihovi trgovački interesi. Ovakav stav nije sukladan izvorišnoj ideji stvaranja DP-a. Više od 465 tisuća glasača na predsjedničkim izborima složilo se s mojom tezom da narodu treba vratiti Hrvatsku i omogućiti mu sudjelovanje putem referenduma u donošenju svih strateških odluka za ovu zemlju. Na toj platformi je nastao Domovinski pokret Miroslava Škore i siguran sam da se s ovakvim stavom novog predsjednika ne slaže većina članstva.

Ova referendumska inicijativa nije protiv uvođenja eura, nego za pravo građana da o tom uvođenju odlučuju i ja pozivam sve da se uključe i potpišu je", napisao je Škoro.

Podsjetimo, Miroslav Škoro podnio je ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta u srpnju ove godine. Kao službeni razlog naveo je osobne i zdravstvene probleme. Sam Škoro kazao je da se povlači s čela stranke jer je ”umoran od toga da se o njemu i njegovoj obitelji pišu laži i da ih se konstantno valja u medijskom blatu”.

Na posljednjim lokalnim izborima Škoro je ušao u finale izbora za gradonačelnika Zagreba, međutim, u drugom krugu je s 34 posto osvojenih glasova birača izgubio od Tomislava Tomaševića.

Radić: Pogledajte što Škori pišu u komentarima, nemam što dodati

Friški predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava danas nije htio komentirati tvrdnje Miroslava Škore, prvog predsjednika i suosnivača DP-a, koji mu je javno poručio da je marioneta uvozničkog lobija.

Na Škorine optužbe reagirao je zato zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić koji kaže da su najbolji komentar dali građani u svojim komentarima ispod Škorine objave.

- Nemam što dodati na te komentare - kaže.

Radić očito misli na komentare poput “Za vas sam Škoro bila od samog početka i nije mi jasno zašto se pljuje stalno po stranci koju ste vi osnovali. Sad ste u Suverenistima i okanite se DP-a” ili “Činjenica jest da je Škori sada najvažnija preokupacija u životu pljuvati po Domovinskom pokretu i nagovarati članove diljem cijele Hrvatske da ga napuste, jer je eto povrijeđen njegov ego i ego njegove sestre! Odmah su se primakli Suverenistima koji su Škoru prvi napustili nakon što ih je uveo u Sabor...” (Marko Špoljar)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:58