NEDOLAZAK U SABOR

Škoro o Milanoviću: ‘Pokazuje gorčinu, bahatost i prijezir prema institucijama hrvatske države‘

Predsjednik kojeg ne interesiraju izbori, zatim ga ne zanima ni Sabor, sigurno nije ono što naša Hrvatska zaslužuje, kaže Škoro
Miroslav Škoro
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović objavio da neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu, što će biti prvi put u povijesti da jedan predsjednik ne dolazi na prvu sjednicu najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj, stižu brojne reakcije.

Premijer Plenković je rekao da je to neuobičajen potez, a na Facebooku se oglasio i Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta, koji je napisao da taj Milanovićev potez pokazuje bahatost i nepoštivanje institucija hrvatskoga naroda.

Škorino priopćenje prenosimo u cjelosti:

'Predsjednik Milanović svakako je predsjednik s karakterom, samo što taj karakter nitko ne može protumačiti kao pozitivnu pojavu. Odbijanjem dolaska na prvu sjednicu Hrvatskoga sabora, koju je sam i sazvao, pokazuje gorčinu, bahatost i prijezir prema instituciji koju čine predstavnici naroda. Predsjednik ne poštuje institucije hrvatske države koje svima trebaju na ponos, obezvrjeđuje ih radi vlastitog ega, namjerno ih srozava samo zato što to može. Istovremeno, puna su mu usta parlamentarne demokracije i želje da se predsjednik bira u Saboru. Istom tom Hrvatskom saboru do kojeg on ne drži.
Nikada prije nije viđeno da predsjednik ili predsjednica odbiju doći i to bez ikakvog valjanog razloga. Možemo stoga pretpostaviti da je ova odluka još jedan Milanovićev izraz želje da po svaku cijenu bude poseban, ali građani RH od toga nemaju baš nikakve koristi, naprotiv. Predsjednik kojeg ne interesiraju izbori, zatim ga ne zanima ni Sabor, da ne nabrajam dalje njegove brojne hirove, sigurno nije ono što naša Hrvatska zaslužuje', napisao je Miroslav Škoro na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2022 19:59