ZA PRAVEDNU HRVATSKU

Škoro o novom klubu: ‘Sad je valjda jasno da nismo nikakvi braco i seka, nego samostalni ljudi‘

Škoro, Vrkljan i Vukovac će djelovati kao nezavisni zastupnici i zasad ne razmišljau o osnivanju nove političke stranke

Miroslav Škoro i Vesna Vučemilović u Hrvatskom saboru

 Goran Mehkek/cropix

Nakon što je izbačen iz Domovinskog pokreta, stranke koju je osnovao, Miroslav Škoro nastavio je politički djelovati kao nezavisni saborski zastupnik u sklopu Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista. Sada s još dvoje bivših dužnosnika i zastupnika Domovinskog pokreta - Milanom Vrkljanom i Ružicom Vukovac - osniva novi saborski Klub zastupnika koji će se zvati "Za pravednu Hrvatsku".

- Nakon što je Ružica Vukovac izašla iz (kluba zastupnika) Domovinskog pokreta, nas troje nezavisnih zastupnika formiramo novi saborski klub. Iz Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista, kojem sam se svojevremeno priključio, i koji su prema meni bili vrlo ljubazni, odlučio sam izaći sada kada postoji mogućnost da nas troje formiramo novi klub. Ali najveći razlog za formiranje novog kluba u Saboru bile s poruke građana s terena. Čuo sam puno savjeta, kao i neke kritike, ali svi oni imaju isti stav, a to je da trebamo nastaviti onu priču koja se zakotrljala u kampanji za predsjedničke izbore. I da ta priča mora biti neovisna u odnosu na sve postojeće političke opcije - kaže saborski zastupnik Miroslav Škoro u razgovoru za Jutarnji list.

Za sada će klub "Za pravednu Hrvatsku" imati tri člana, ali Škoro poziva sve one koji žele "zajedno raditi na stvarnim promjenama u hrvatskom društvu i politici" da im se pridruže.

- Ovim putem pozivam sve koji tako misle da nam se pridruže. Mi ćemo sigurno razgovarati sa svima o suradnji - kaže.

Njegova sestra, saborska zastupnica i dužnosnica Hrvatskih suverenista, Vesna Vučemilović, kako nam je danas rekla, ostaje u Suverenistima jer je, kaže, jako zadovoljna atmosferom i uvjetima rada u toj stranci i u njihovom saborskom klubu zastupnika.

- To što Vesna Vučemilović ostaje u Suverenistima, a ja osnivam novi klub zastupnika jest dokaz da su svi oni koji su plasirali ružne teze o "braci i seki", koji su išli omalovažavati moju sestru, bili u krivu. Ona je moja sestra, ne može nas, nadam se, nitko zbog toga optužiti, ali ona je i vrhunska intelektualka, profesorica, doktorica znanosti i saborska zastupnica. Baš kao što je i vrlo neovisna osoba. Mi jesmo brat i sestra, i to nam nitko ne može uzeti, ali u političkom smislu smo dvoje samostalnih ljudi. Zapravo, ja bih volio da se politikom bave samo takvi: slobodni i neovisni ljudi koji ne robuju ničemu osim istini i pravdi - kaže Škoro.

Više o planovima i programu rada novog kluba zastupnika "Za pravednu Hrvatsku" Škoro, Vrkljan i Vukovac govorit će, kaže, na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

- Za sada vam mogu reći samo da ćemo za početak djelovati kao nezavisni zastupnici u saborskom klubu te da, barem zasad, ne razmišljamo o osnivanju nove političke stranke. Ali ako se stvari tako budu posložile, onda ćemo vidjeti... Prvo moramo formirati klub zastupnika, prvo se moramo jasno artikulirati - kaže.

A po čemu ćete se razlikovati u političkim stajalištima od sličnih stranaka poput Domovinskog pokreta i Suverenista s jedne, te Mosta s druge strane?

- Više o tome ćemo reći na sutrašnjoj konferenciji za medije. Ali jasno je da ja svoje pozicije nikada nisam mijenjao pa neću ni sada - kaže Miroslav Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:37